Quinta do Lago Golf

Quinta do Lago är en av de klassiska golfanläggningarna i Europa och vi erbjuder spel på samtliga tre mästerskapsbanor. Med dubbla träningsområden, vara det ena är en Paul McGinley Golf Academy, och södra Europas enda TaylorMade Performance Center, finns alla möjligheter att träna och uppgradera sin utrustning.

South

South Course är Quinta do Lagos kronjuvel och finns med på Golf World’s Magazine topp 100 banor i Europa. Åtta gånger har banan varit värd för Portuguese Open. Designern William Mitchell var den som introducerade amerikanska greener, tees och bunkrar på Algarvekusten och det är kanske därför banan är så populär bland Tourspelarna. Här går man omkring under paraplyformade pinjeträd och njuter av sjöarna, blommorna och vyerna över Ria Formosa Nationalpark. Trots att banan har mästerskapsstatus så är den fullt hanterbar även om man har lite högre handicap. Några av hålen kräver dock det yttersta av vilken golfare som helst för att få ett bra resultat i scorekortet. Det lönar sig alltid att planera sitt spel för att på bästa sätt hantera doglegs, vatten och bunkrar. Första nio lämpar sig för att spela med draw från tee, sista nio får man byta till en fade…

North

North Course är en utmaning för alla spelare. Renoveringen 2014 kostade 9 miljoner Euro och man gjorde om alla greener, tees, bunkrar, dränering, bevattning och transportvägar. I det vackra landskapet sträcker banan ut sig mellan sjöar, ondulerade fairways och strategiska bunkrar. Greenerna klassas som de bästa i Portugal och banan är vida kända för sin höga standard.

Laranjal

Laranjal är det senaste tillskottet på anläggningen och valdes bara två år efter sin invigning till Portugals bästa bana (2011). Marken här var en apelsinodling innan man satte spaden i marken för Laranjal. Banan ligger ca 2 km från den centrala resorten, i Ludo Valley och är känd för sin skönhet med fina fairways, välansade greener, vackra sjöar, pinjeträd, korkekar och apelsinträd. Här krävs koncentration och precision i varje slag men det finns lite sömsmån också.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta South, par 72,  6438 5858 5105 4955
North, par 72,  6140 5661 4873 4557
Laranjal, par 72,  6477 5834 4977 4699
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, närspelsområde, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign South - William Mitchell (1974)
North - Beau Welling (1989) (2014)
Laranjal - Jorge Santana da Silva (2009)