Portmarnock Links

Familjen Jameson såg till att få en golfbana på plats redan 1858, vilken var en av Irlands första. En del av denna ligger som grund till dagens bana som Bernhard Langer fick sätta tänderna i under början av 90-talet. Banan ligger på en halvö vid havet vilket borgar för vackra vyer och en del utmaningar. Det är inte vattnet eller träden som främst ställer till det här utan svårigheterna ligger i den typiska linksvegetationen, flera doglegs och det faktum att flera greener är upphöjda. Naturliga sanddyner, onduleringar och nivåskillnader tillsammans med havets bris gör detta till en av de absolut bästa linksupplevelserna man kan få. Det är en behaglig bana att gå, golfbil behövs inte, och det kan löna sig att skicka fram en ”forecaddie” för att se vart bollarna landar. Kliv gärna upp på sanddynerna mot havet när ni har chansen och bara njut av sceneriet.

Efter rundan står det tjusiga klubbhuset redo att ta emot. Välj mellan den lite modernare ”sea view lounge” en trappa upp eller den mer traditionella Irländska baren på markplan där man kan sjunka ned i härliga rutiga soffor och fåtöljer. Ölen efter rundan är lika god var man än sitter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71,  6514 6090 5737 5152
Faciliteter Puttgreen, chippning, bunkers, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Bernhard Langer (1995)
Fr. 0 KR

Irland, Dublin

Court Yard Hotel

Vi vill tipsa om mysiga Leixlip strax väster om Dublin. Här hittar vi Court Yard Hotel som är den ursprungliga platsen där Arthur Guinness skapade sitt bryggeriimperium och den perfekta utgångspunkten för en riktigt bra golfresa!