Monte Rei Golf Club

Monte Rei North är den första av två planerade Jack Nicklaus signaturbanor och den öppnades för spel 2007. Banan är par 72 och mäter 6567 meter från kulorna allra längst bak, men har tack och lov flera tees. Det är en unik och inbjudande layout där vatten kommer i spel på elva av de arton hålen och bunkersanden är bländande vit.

Här är det lite längre än vanligt mellan starttiderna, hela 12 minuter, och du kan i lugn och ro njuta av runda och känslan av att vara ensam på banan. Det ingår golfbil i priset, obligatoriskt, och denna är såklart utrustad med GPS. Innan du går ut bjuds det också på rangebollar för den som vill värma upp inför rundan. Servicen är total och inget lämnas åt slumpen, det finns någon som hjälper dig rätt hela tiden och håller koll på när det är dags att ge sig iväg till första tee. Efter avslutad rond kommer någon och möter upp vid green och guidar dig tillbaka till klubbhuset där de tar hand om dina klubbor som du sedan får tillbaka skinande rena. Antalet starttider på banan är begränsat endast för att de ska kunna upprätthålla denna magnifika servicenivå. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av att bli så otroligt bortskämd!

Banan har en trevlig serie av åtta par-4, fem par-3 och fem par -5 och efter den allra första rundan skriker hela kroppen – jag vill spela igen! Denna bana är ett absolut måste om du besöker östra Algarvekusten.

Klubbhuset går i stilen tjusig spansk hacienda och här ligger både reception, shop, omklädningsrum och förstås golfrestaurangen med en inbjudande uteservering där man direkt fastnar med blicken över de avslutande hålen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6567 6030 5713 4845
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Bandesign Jack Nicklaus (2007)
Fr. 0 KR

Portugal, Algarve

Monte Rei Golf & Country Club

Välkommen till en av de mest exklusiva golfresorterna av sitt slag. Monte Rei ligger i östra Algarve med vidsträckta vyer över bergen Serra do Caldeirão i norr och Atlanten i söder. Dessutom begåvad med en Jack Nicklaus Signature Course som rankas nummer 1 i Portugal!