Mogador Golf Club

Gary Player har varit en av världens bästa golfspelare och är numera en av världens bästa golfbanedesigners. Just här på Mogador så har hans jobb varit relativt enkelt då naturen är fantastisk och det skulle varit svårt att misslyckas. De två banorna ligger utmed havet och är som mest utmanade då vinden ligger på. Det milda klimatet gör denna destination till ett perfekt resmål vintertid.

North Course

Detta är en teknisk och utmanande bana med snabba greener och breda fairways. Banan har flera väldigt bra golfhål och sex olika tees att välja på vilket gör att golfare på alla nivårer kan spela här. Strategiskt placerade bunkrar prövar även den bästa golfaren, men med lite flyt i puttningen så är det långt ifrån omöjligt att göra ett riktigt bra resultat. Som tur är handlar golf inte bara om resultat utan också om njutning. Vyerna över Atlanten, Essaouira och den relativt lilla ön som heter Mogador är värt en hel del.

South Course

South Course har bara 13 hål men de sista 5 är planerade. En något smalare bana som kräver lite mer tanke inför varje inspel mot green. Banan är vackert utmejslad i landskapet och erbjuder mer variation än sin systerbana och kan vara en lagom bana om man inte hinner eller har lust att gå 18 hål.

Fakta

Antal hål 31 (18+13)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta North, Par 72, 6608 6491 6068 5519 4760 4050
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gary Player, North (2009) South (2015)