Le Golf National

Le Golf National ligger i utkanten av historiska Versailles nära den franska huvudstaden Paris och har två 18-hålsbanor.

L’Albatros (Albatros Course)

Den berömda banan L’Albatros, ritad av arkitekterna Hubert Chesneau och Robert Von Hagge, har sedan de öppnade sina dörrar 1990 varit värd för 22 av 24 möjliga upplagor av Open de France. Man förbättrade sitt redan blomstrande rykte genom att bli en destination i ”Européen Tour Properties” och kronan på verket blev naturligtvis att på ett fantastiskt vis genpmföra The Ryder Cup 2018. Le Golf National en lummig egendom med stadion känsla, stora snabba greener, böljande fairways samt en mängd tjusiga vattenhinder. Föga förvånande rankas det 18:e hålet som det svåraste. När europatouren för ett par år sedan var på besök mätte par 4:an hela 470 yards och en snittscore bland proffsen på 4,58, efter att endast ha gett 22 birdies på hela veckan! Det enklaste var då den långa tredje, som gav upp sju eagles och 193 birdies. Tur att det finns fler tees att spela ifrån!

 

L’Aigle (Eagle Course)

Med allt fokus på Albatros Course så är det naturligt att den andra banan, Aigle Course, kommer i skymundan. Det bör därför understrykas att det är en bana som i sig skulle bära en golfdestination, men att det i kombination med Albatros gör Golf National till en perfekt golfäventyr. Den är lite lättare med sina böljande fairways och stora greener och bör inte strykas från ”to-play-listan” om du besöker Le Golf National. Antingen är det en bra uppvärmning för att sedan anta L’Albatros eller så avslutar du där för att återfå känslan i ditt spel efter att du tagit dig an L’Albatros.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Albatros Course; Stadium Course
Eagle Course; Hedbana
Banfakta Albatros, par 72, 6625 6300 5845 5305 5092
Eagle, par 71,  5961 5742 5088 4877
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 28
Bandesign Albatros; Hubert Chesneau & Robert Von Hagge (1990)
Eagle; Hubert Chesneau (1991)
Fr. 0 KR

Frankrike, Paris

Le Golf National

Le Golf National var skådeplats för Ryder Cup 2018. Inför tävlingen vässade man tänderna till tusen med renoverat hotell och de fenomenala banorna L’Albatros och L’Aigle ligger direkt utanför dörren går den perfekta weekendresan går till Golf National!