La Quinta Golf & Country Club

La Quinta Golf & Country Club är en av de mest välbesökta resorterna på Costa del Sol. Den ligger på vägen till Ronda, väldigt nära Malaga. Banan är designad av två spanska golfproffs Antonio Garrido and Manuel Piñero.

Anläggningen består av 3 stycken 9-hålsslingor som kombineras på olika sätt utifrån spelarnas behov. Det är natursköna behagliga och roliga banor som passar golfare på alla nivåer. Vissa svårigheter finns dock i de böljande fairwaysen och de djupa bunkrarna. Manuel Pinero har designat tre niohålsslingor som skiljer sig något i karaktär och därför ger golfarna en varierande upplevelse för varje runda. San Pedro är den öppnaste av slingorna och ger utrymme för det långa spelet. Ronda är den mest tekniska av slingorna och ställer stora krav på precisionen. Den tredje slingan Guadaiza är en mix av karaktärerna där alla delar av spelet får sin test. Generellt premieras precision före längd då det är en hel del doglegs, vatten och out of bounds i spel, men det finns här och där utrymme för att släppa lös drivern också.

La Quinta ligger i den övre delen av dalen och man har från stora delar av banan storslagen utsikt över området och medelhavskusten. Banan är välskött och normalt i mycket fin kondition. Här har spelats ett flertal tävlingar på europatouren, bland annat Spanish Women Open och Benahavis Senior Masters. Klubbhuset är av högsta klass och där erbjuds andra aktiviteter som gym, paddle-tennis, pool, squash mm.

La Quinta är mycket populär även bland dem som bor permanent på kusten, inte minst beroende på det storslagna klubbhuset där golfarna kan njuta av sol och god mat på den stora terrassen. Bli inte heller förvånad om du springer på en kändis på banan då den också är populär i kändiskretsar.

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta San Pedro (A), Par 35,  2838 2707 2345
Ronda (B), Par 35,  2649 2445 2138
Guadaiza (C), Par 36,  3057 2896 2462
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 36
Bandesign Manuel Piñero & Antonio Garrido (1990)