Costa Navarino Golf

Golfbanorna på Costa Navarino drivs av Troon Golf som är världens största varumärke inom ledning, utveckling och marknadsföring av lyxiga golfbanor. Genom engagemang och känsla för kvalitet har Troon Golf framgångsrikt blivit den dominerande aktören inom nischen. Det borgar för att du som golfare får en upplevelse utöver det vanliga. Vidare finns en flerspråkig PGA Head Professional på plats för den som önskar förbättra sitt spel. Golfklubben har också en helt uppdaterad flotta av golfbilar och vagnar för uthyrning.

Sist men inte minst bör vi nämna The Dunes Club House. En rymlig (3500 kvm) och mycket välkomnande historia, idealisk för att koppla av i före eller efter spel. På den upphöjda terrassen är det lätt att bli sittande och njuta av utsikten över banorna och hela regionen.

The Dunes Course

Costa Navarino har i nuläget två 18-hålsbanor, The Dunes Course och The Bay Course. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger The Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan som öppnades våren 2010 är härligt placerad med fairways som tar sig fram längs den typiskt grekiska naturen med oliv-och citrusodlingar. Flera av hålen går längs en liten flod som slingrar sig genom området, och närheten till havet är slående. Platsen har ett mycket rikt arkeologiskt arv som spänner över 5000 år och designen anpassades till att skydda resterna som upptäcktes under byggandet. Detta är verkligen en bana som både kan spelas och uppskattas av golfare på alla nivåer.

 

The Bay Course

Under 2011 öppnades den andra banan på Costa Navarino – The Bay Course, som ligger 7km från hotellet. Designer var ingen mindre än Robert Trent Jones jr och han blev mycket imponerad av de goda förutsättningarna för att skapa en fantastisk golfbana. Belägen i en bukt nära den pittoreska byn Pylos med två kilometer strand i väster så är det omöjligt att inte hålla med. Den som går ut och spelar en sen runda får garanterat uppleva en magisk solnedgång. The Bay Course är lite kortare än sin granne men bedöms som något mer teknisk och premierar ofta den som planerar sitt spel lite mer. På The Bay Course är golfbil obligatoriskt och ingår i resans pris.

Efter att verkligen njutit av den underbara golfen kan det vara skönt att veta att det 3500 kvm stora klubbhuset som ligger vid The Dunes Course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande, förstummad av den hänförande utsikten över golfbanan och hela regionen.

Som om detta inte vore nog finns en tredje bana – The Hills Course – projekterad och ytterligare en fjärde bana planerad…

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Dunes Course - seasidebana
Bay Course - seaside/parkbana
Banfakta Dunes Course, par 71,  6018 5702 5294 4852
Bay Course, par 71,  5614 5232 4825 4408
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, låneklubbor, shop, restaurang
Bandesign Dunes Course - Bernhard Langer (2010)
Bay Course - Robert Trent Jones Jr (2011)