Golf Costa Adeje

Europatourbanan med fantastiska vyer över La Gomera!

Den bana som ligger närmast Hotel Suite Villa María – Golf Costa Adeje – är kanske den mest intressanta på Teneriffa. Denna 27-hålsanläggning är försedd med ett majestätiskt klubbhus och har en hisnande panoramautsikt över Atlanten och ön La Gomera. Vrider man lite på huvudet och tittar förbi de vajande palmerna ser man Playa de las Américas och inramningen av berget Adeje. 18-håls banan, The Championship Course har ganska stora greener och lite ovanligt är att det här finns lika många par 3:or som par 4:or som par 5:or. För banans design står den mycket erkände Pepe Gancedo, som skapat ytterligare fjorton banor på båda sidor av Atlanten. Hans filosofi är att forma varje hål och anpassa banan till den befintliga terrängen och på så sätt respektera miljön och den lokala floran.

Det finns en 9 håls bana också, Los Lagos, den är lite kortare men lite mer tekniskt krävande. Med sina 6 sjöar och underbar utsikt är denna bana ett rent nöje att spela och kan vara ett bra alternativ för en höghandicapare.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Championship Course, par 72,  6252 5864 5076
Los Lagos, par 33, 1865 1865
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36. (Los Lagos 45)
Bandesign Pepe Gancedo (1998)
Fr. 0 KR

Spanien, Teneriffa

Tivoli La Caleta

Tivoli La Caleta Resort & Spa har ett enastående läge intill havet på Teneriffas solsäkra sydkust. En prunkande trädgård med tre pooler är allt som skiljer hotellbyggnaden från havet och här varvas en avslappnande vistelse med spel på några av öns bästa golfbanor.