Formby Golf Club

Formby Golf Clubs emblem är en gran och den vane linksgolfaren kan tycka detta vara märkligt då linksbanor sällan har särskilt mycket träd. Men det finns på Formby, ett par hål som faktiskt kan karaktäriseras som skogshål.

Men att detta är en genuin linksbana är det ingen tvekan om. Komponenterna fasta greener, rullande fairways och sanddynor finns det gott om. En av många speciella detaljer med denna bana är att den inhyser en till bana. Formby Golf Club går i en cirkel runt Formby Ladies Golf Club som faktiskt är en helt oberoende bana och klubb.

Ett av alla spektakulära hål är 9:an där man står högt upp med vidunderlig utsikt över havet. Ett långt par fyra som kan vara tufft att nå på två. Särskilt om vinden gör sig påmind. Fairwayträff är av största vikt!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links
Banfakta Par 72, 6328 6077 5840 5443
Faciliteter Puttgreen, vagnar, hyrklubbor, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Bandesig Wille Park (1912)
Fr. 0 KR

England, Västkusten

Englands Golfkust

Kuststräckan mellan Liverpool i söder och och Lytham i norr kallas kort och gott för Englands golfkust. Här är koncentrationen av mästerskapsgolf oöverträffad med 11 av topp 100 i Storbritannien. Sedan 1897 har The Open Championship arrangerats hela 33 gånger på tre av dem; Royal Birkdale, Royal Liverpool och Royal Lytham & St. Annes.