The Hills Course

Hål 1 på Hills Course går parallellt med det första hålet på Olympic Course men sedan går bansträckningen åt olika hål. Olympic Course slingrar sig längs avsatsen ovanför Bay Course medan Hills Course går ner i dalen in mot land och har bergen i bakgrunden. Hills Course låter som en ordentligt kuperad bana och visst är det lite upp och ned men det är snarare en tydlig ondulering än ordentliga nivåskillnader. Designmässigt liknar Hills Course och Olympic Course varandra och fairway och greener är relativt generösa. Det blir däremot en annan känsla när man inte har vyerna och upplevelsen är att hålen är mer avgränsade från varandra och det är inte så öppet, utan nästan lite skogskaraktär. Banan ligger också mer skyddad från vind och har de magnifika bergen som en majestätisk bakgrund. Det gäller att hålla sig på den grönklippta delen av banan om man vill komma in med en bra score. Hills Course har sina svårigheter men är både lättare och något kortare än Olympic Course utan att man upplever den som ointressant. Hills Course främst är byggda för semestergolf och har som på alla Costa Navarinos golfbanor flera tees att välja mellan som är anpassade för alla handicapnivåer. Klubbhuset är designat av den kände arkitekten Lubomir Zeman och man hittar även ett mycket bra träningsområde uppe på Navarino Hills.

Hållbarhet är ett genomgående tema på Costa Navarino och man har försökt anlägga en så klimatsmart golfanläggning som möjligt. En viktig del i detta är den stora vattenreservoar på 485 000 kubikmeter som samlar upp regnvatten till bevattningen av golfbanorna. För att minska påverkan på naturen har man valt att plantera 52 000 träd, buskar, örter och blommor som alla har ett lokalt ursprung och är anpassade att klara Costa Navarino-buktens klimat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana med skogskaraktär
Banfakta Par 72,
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign José-María Olazábal
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.