The Dunes Course

The Dunes Course ligger bara en kort promenad från de högklassiga hotellen Westin Costa Navarino och The Romanos. The Dunes Course är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan ligger naturligt utlagd i den typiska grekiska naturen med sina oliv- och citrusodlingar. Flera hål går längs ett vattendrag som slingrar sig fram genom området och man kan även blicka ut över havet på flera ställen.

Öppningshålet på The Dunes Course är ganska långt och tufft. Greenområdet är väl inbunkrat och det gäller att hamna på rätt platå på greenen för att ha en rimlig chans att undvika en treputt. Det finns många fantastiska golfhål men signaturhålet kommer redan som hål nummer 2. Här har man en panoramautsikt från tee ned mot havet gör detta par 4-hål till något alldeles extra. På banan finns fem par 5-hål och fem par 3-hål vilket inte är så dumt då den långtslående kan få några bra birdiechanser och den med lite högre handicap ofta kan få bra med poäng på par 3-hålen. Avslutningshålet är ett både tufft och strategiskt par 5-hål, man kan säga att The Dunes Course både börjar och avslutas svårt.

The Dunes Course är utan tvekan en väldigt bra golfbana och även en bana som man genast känner att man vill spela igen. Här finns inga konstiga doglegs eller blinda utslag som kräver att man spelar banan flera gånger, men trots det känner man att den kommer att växa som upplevelse ju fler gånger man spelar den. Från klubbhusets uteservering har man en utmärkt utsikt över 18:e hålets green. För den som vill träna golf så finns det förutom en utmärkt drivingrange ett väldigt fint träningsområde för närspel.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside-/parkbana
Banfakta Par 72, 6018 5702 5294 4852
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bernhard Langer
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.