Carton House Golf

Carton House Golf Club huserar två mycket fina banor av helt olika typ.

The Montgomerie Course

The Montgomerie Course är en mycket trevlig bana, i linksstil, som varit värd för många tourtävlingar. Just i tävlingsutförande är den snudd på ett monster då man släpper upp ruffen och tvingar spelarna att gå över de fantastiska bunkersystemen. Nu är den som tur är inte uppsatt så tufft under turistsäsongen utan får anses som hanterbar och mycket trevlig för medelgolfaren. Fairways böljar fram mellan bitvis riktigt tuffa bunkrar och oklanderligt skötta greener. Det här är golf när den är som bäst!

O’Meara Course

Denna bana har en helt annan karaktär än The Montgomerie Course, det är en parkbana och den är något kortare med en ståtlig blomsterprakt och trädridåer som kantar banan på behörigt avstånd. De sista nio hålen är extra vackra och trevliga att spela och där möts man även av några fina vattendrag. På O’Meara Course passerar man också det gamla tornet som kännetecknar Carton House. Låt inte den vackra naturen störa ditt fokus på golfen bara, banan är en utmaning.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Montgomerie: Linksbana
O'Meara: Parkbana
Banfakta Montgomerie, par 72,  6677 6238 5821 5171
O'Meara, par 73/74, 6552 6244 5870 5182
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Montgomerie: Colin Montgomerie (2004)
O'Meara: Mark O'Meara (2002)
Fr. 0 KR

Irland, Dublin

Carton House

Carton House är ett ståtligt golfhotell väster om Dublin med två suveräna golfbanor utanför dörren. Här finns också spaanläggning, tennisbanor, fotbollsplaner, gym och extremt bekväma rum.