The Belfry Golf Courses

The Belfry har blivit synonymt med ett äkta ”golfmekka” och det med all rätt! En minst sagt lyckad satsning gjorde det till en av Europas mest ikoniska golfanläggningar som dessutom hållit Ryder Cup hela fyra gånger (1985, 1989, 1993 och 2001) vilket är fler än någon annan. Detta till trots är man ändå genuint anpassad och öppen för sina besökare. Ett tydligt exempel är deras paket där man som exempel kan stanna tre nätter och få obegränsad golf på deras tre banor inklusive Brabazon Course - dessutom till ett högst rimligt pris…

The Brabazon

The Brabazon är en utmanande golfbana men ack så underbar att få spela. Finklippta fairways böljar fram till sammetslena greener och att spela här är att gå i legendernas fotspår. Seves historiska drive till 10:ans green, Sam Torrances berömda putt som vann Ryder Cup-matchen 1985 för lag Europa, eller Christie O’Connor Juniors minst sagt djärva järntvåa över sjön på det 18:e. Upplevelsen är ett måste för alla seriösa golfare! Det bör understrykas att Brabazon inte är omöjlig för oss vanliga golfare. Man bjuds på omväxlande och utmanande spel från alla tees och oavsett handicap kommer du att ställas inför vägval och utmaningar.

PGA National

PGA National på The Belfry är en av väldigt få banor i England som har officiell PGA status och den används flitigt både som kval och mästerskapsbana. Den har mer inlandskaraktär än den parkbanekaraktär som genomsyrar både Brabazon och Derby. Med hårda snabba fairways och ondulerade greener samt djupa bunkrar måste man ibland vara väldigt kreativ med sitt golfspel. Första tee ligger direkt utanför klubbhuset och hotellet.

The Derby

The Derby är även den en riktigt trevlig bekantskap, något kortare och kanske aningen lättare än storebror The Brabazon. Men The Derby erbjuder helt klart en utmaning med strategiskt placerade bunkrar, flertalet vattenhinder och väl utformade “risk and reward” hål. Banan kräver noggrannhet redan från 1:a tee för att inte tala om bra val av klubba och intelligent bollplacering.

Utöver dessa tre fantastiska banor har The Belfry även ett stort och välgenomtänkt övningsområde med drivingrange och putting greens samt en PGA Academy.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Brabazon: parkbana
PGA National: inlandskarraktär
Derby: parkbana
Banfakta Brabazon: Par 72/73  6632 6281 5897 5262
PGA National: Par 70/73 6449 6071 5626 5244
Derby: Par 70/71  5577 5096
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Dave Thomas & Peter Alliss
Fr. 0 KR

England, Birmingham

The Belfry

Den ikoniska golfresorten The Belfry som huserat Ryder Cup hela fyra gånger är belägen i det frodiga grevskapet Warwickshire strax utanför Birmingham. Här finns lyxiga gästrum, restauranger, barer, en nattklubb och naturligtvis tre enastående 18 hålsbanor.