Villa Padierna

Villa Padierna

något för finsmakaren

Här har vi ett av de mest exklusiva golfpaketen på Solkusten. Villa Padierna Palace Hotel är ett hotell av högsta klass. Rummen, servicen, golfen och inte minst maten lär inte göra någon besviken!

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 65 km
Närmsta stad Marbella ca 20 km

Väder just nu

27.5℃

Villa Padierna Golf Club

Denna fantastiska anläggning stoltserar med inte mindre än tre egna golfbanor. I anslutning till banorna ligger det mycket trevliga klubbhuset som också har en bra restaurang med lite enklare rätter som pasta, wraps och liknande, perfekt om man är lite hungrig efter en dag på banan. Vid klubbhuset ligger också Michael Campbell Academy om man vill slipa på några detaljer i sitt spel.
Villa Padierna Golf Club har under slutet av 2017 och början av 2018 genomgått en stor ansiktslyftning över hela anläggningen.

Alferini

Det finns fyra tees att välja på för bästa upplevelse. I designen av banan har man integrerat banan i den naturliga omgiviningen och på så sätt bevarat naturen. Med bergen som kuliss blir denna bana inte bara kul att spela utan dessutom en fröjd för ögat.

Flamingo

En härlig bana med fantastiskt fina vyer över Medelhavet. Genomgående är det en generös storlek på greenerna men fairways är rätt smala, särskilt på första nio så det gäller att vara skärpt från start. Det är dock sparsamt med vatten på banans första nio vilket kan underlätta lite. Flamingo har stått värd för flera tävlingar av hög dignitet, senast 2010 så spelades europatourtävlingen Spanish Ladies Open här.

Tramores

En ganska kort bana, men underskatta den inte! Riktigt rolig där man får bra träning på det korta spelet. Väldigt nyttigt! Banan går snabbt att spela och är därför perfekt för dagar då du vill ha lite extra tid att göra annat men ändå vill spela golf.

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Alferini, park- & skogsbana, sluttande
Flamingos, parkbana
Banfakta Alferini, par 73, 6641 6297 5595
Flamingos, par 71, 5714 5456 4828
Tramores, par 63, 3460 3206 2876
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, shop, restuarang, hyra av vagnar/buggies.
Bandesign Alferini & Tramores, Cristobal Guerrero (2007)
Flamingos, Antonio Garcia Garrido (2001)

Atalaya Golf & Country Club

Atalaya skapades redan 1968, innan golfexplosionen på Solkusten startade, och är en charmig och vacker klubb. Skicklig personal inte bara underhåller klubbens två banor utan har under åren skapat en skön atmosfär runt hela anläggningen med vattenfontäner och inte minst flera färggranna blomsterrabatter. Med spektakulära Sierra Blanca i fonden ligger de två 18-hålsbanorna vackert utplacerade bland mogna eucalyptusträd, kaktusar och palmer. Rosa och vita azaleor fyller luften med en oförglömlig doft.

Atalaya Old Course

Den gamla banan på Atalaya bjuder på trivsam parkgolf, oavsett handicap, med generösa fairways och snabba, stora upphöjda greener. Utmaningarna består framförallt i välplacerade doglegs, flertaliga bunkrar med läcker vit marmorsand samt ett och annat vattenhinder. Man ska dock inte låta sig luras att tro att det blir en “walk-in-the-park”, även singelhandicaparen kan bjudas en god match här. Banan är elegant och “mogen” och bjuder på vackra vyer över bergen. En perfekt oas av lugn på den annars livliga Solkusten.

Atalaya New Course

Den nya banan ligger mer inne i landet men erbjuder spektakulära vyer över Medelhavet och Gibraltar och anses vara en av de mest naturliga banorna på kusten. Den har samma parkkänsla, försiktigt böljande fairways och stora, snabba greener. Man skulle kunna säga att den största utmaningen ligger i att upptäcka de hinder som inte upplevs som ett hinder när man blickar ut över hålen. Det krävs lite planering från tee och den som inte är varsam med sina slag hamnar snart i svårigheter. New Course kommer sakta men säkert ifatt Old Course när det gäller kvalitet och är ett bra prisvärt alternativ för semestergolfaren.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Old Course Par 72,  6405 5872 5376 5055
New Course Par 71,  5325 5217 4510
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang & bar.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Old Course: Bernard von Limburger (1968)
New Course: Paul Krings (1990)

Real Club de Golf Las Brisas

Banan grundades som Club de Golf Nueva Andalucía men heter numera Real Club de Golf Las Brisas. Att spela här är som att gå runt i en botanisk trädgård, växter och träd från hela världen fyller banan med färg och fantasi.

Las Brisas är en av de mer kända golfbanorna på solkusten och rättmätigen så. Här har vi en absolut toppbana! 10 tillverkade sjöar gör att det finns vattenhinder på nästan alla hål. Merparten av greenerna är upphöjda och bevakas av flertalet bunkrar. Det är en svår och attraktiv bana som kräver precision i varje slag. Det lär ha sagts att “det finns inte ett enda dåligt hål på Las Brisas” – varför inte åka hit och avgöra själv?

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6460 6090 5550 4880
Faciliteter Träningsområde, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum och bastu
HCP-gräns Herrar 26,4. Damer 36,4
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1968), Kyle Philips (2015)

Villa Padierna Palace Hotel

Det är inte långt från Villa Padierna till Puerto Banús och Marbella men vi misstänker att de flesta inte vill åka härifrån. Hotellet är såklart femstjärnigt och har alla faciliteter man kan önska sig.

Det finns totalt 130 rum fördelade på lyxiga dubbelrum, sviter och villor. Standardrummen är väl tilltagna och sobert inredda med en varm, klassisk och lyxig design. Vill man äta på hotellet finns flera olika alternativ. I huvudrestaurangen äter man frukost och på kvällen är den välrenommerade restaurangen populär även för gäster som inte bor på hotellet. Här är det riktig “fine dining” och köket är av Italiensk karaktär med särskilda influenser från Toscana.

Här finns ett vackert spa, tennisbanor och ett mycket fint poolområde där man kan ta en stunds paus efter golfen. Det finns pooler både inomhus och utomhus. Som grädde på moset har man också en egen beachclub direkt vid havet (transport ingår) så passa på och njut av en anläggning som faktiskt har allt.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Idylliskt läge på en höjd med härlig utsikt över Medelhavet
Rum 130 st. Dusch/bad, hårfön, TV, minibar, värdeskåp, AC, WiFi
Rumstyper Deluxe, Suites, Villas
Faciliteter Restauranger, barer, spa, inomhus och utomhuspool, beachclub, terrasser, trädgård, butik, racketclub
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället