Arkiv

Våra artiklar

Utforska golfresornas underbara värld genom att läsa våra artiklar. Vi tar dig till spektakulära golfdestinationer runt om i världen och inspirerar dig att uppleva nya spännande äventyr och minnen som bara golfresor av högsta klass kan erbjuda.

Årskrönika 2022

Efter regn kommer solsken! Den gamla devisen går alltid att luta sig på och den beskriver just nu läget i resebranschen bättre än någonsin.

Läs mer

Bland Irlands bästa linksbanor

Irland kallas för den gröna ön men erbjuder så oändligt mycket mer än bara ett frodigt landskap. Här hittar man medeltida borgar, pittoreska byar, dramatiska kustremsor, ett oräkneligt antal pubar och framförallt några av världens allra bästa linksbanor.

Läs mer

Dubai – Allt och lite till

Störst, bäst och lyxigast – oavsett om det är de långa sandstränderna, de enorma skyskraporna eller de nästan overkligt stora galleriorna känns Dubai som en urban utopi. Men Mellanösterns mest glamourösa metropol har mer att erbjuda än vad som syns vid första anblicken.

Läs mer

Wisconsin

Det finns inte mindre än 547 golfbanor i Wisconsin och 10 av dessa är på listan över de 100 bästa amerikanska ”public courses”. De tre toppbanorna är Whistling Straits, Erin Hills och Sand Valley. Whistling Straits har arrangerat PGA Championship inte mindre än tre gånger och det är även här som Ryder Cup avgörs i september 2020. Erin Hills är inte mycket sämre och kan stoltsera med att ha varit värd till US Open 2017.

Läs mer

Spain´s Finest Courses – Giganternas kamp

Den ultimata golfresan är helt plötsligt ett faktum. Efter att vi alla länge levt i en socialt hämmande coronabubbla så får jag en efterlängtad inbjudan till pizza och vin för att planera vårens golfresa. Det blir startskottet till årets lyxresa.

Läs mer

Årskrönika 2020

Vår VD Peter Browall blickar tillbaka på året som gått. Hela resebranschen påverkades extremt hårt i takt med att coronaviruset spreds världen över. Läs om hur vi hanterade motgångarna och hur våra framtidsvisioner ser ut.

Läs mer

Mallorca – Europas golfö nummer 1

Jag steg upp okristligt tidigt för att ta första morgonflyget till Palma de Mallorca. När jag körde mot Arlanda fanns det fortfarande rester av snö längs vägrenen men här är det behagligt varmt.

Läs mer

Tjusiga kanaler, tulpaner & linksgolf

Amsterdam är en av Europas coolaste städer. En spännande stad med tulpaner, väderkvarnar, tjusiga kanaler, vackra hus, caféer och restauranger att upptäcka. Men visste du att det lilla platta landet har fler än 250 golfbanor, allt från lummiga parkbanor till linksgolf?

Läs mer

En golfresa till Vietnam

Vietnam är sannerligen ett långt och smalt land där mycket är centrerat till de två stora städerna - Hanoi i norr och Ho Chi Min, som tidigare bar namnet Saigon, i söder. Golfen finns i hela landet men under de senaste 10 åren har Vietnam Golf Coast etablerats som Asiens nya ”hot spot” för golfare.

Läs mer

En golfresa ombord på Rovos Rail

Ångloket på stationen stånkar och pustar strax innan avgång. För oss golfare är lyckan fullständig då man har några speciella avgångar kallade Golf Safaris och nu är det dags för oss att åka på en av världens mest mytomspunna tågresor.

Läs mer