Salobre Golf

Salobre Golf

vårt mesta resmål på Gran Canaria!

Kombinera sol och värme med fantastiskt boende och härlig golf på Kanarieöarnas allra bästa golfresort. Salobre Hotel Resort & Serenity är toppfräscht och erbjuder avkopplande lyx tillsammans med ett perfekt läge vid sina två 18-hålsbanor Salobre Golf Old Course & New Course.

Fakta

Avstånd flygplats Las Palmas 40 km
Golfbil Obligatorisk på New Course
Heldagsgreenfee Ja

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 13.495:-

Flyg till Las Palmas t/r
Golfbag ombord t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Deluxe standard
Halvpension (frukost & middag)
3x heldagsgreenfee på Salobre Old Course
3x heldagsgreenfee på Salobre New Course
Del i golfbil på Salobre New Course (obligatoriskt)
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum
Uppgradering Golf View
Uppgradering Junior Suite
Extrabädd 3:e person
Dryckespaket: (gäller dagligen kl 17-22, då ingår öl, vin och softdrinks)
Helpension
Icke golfare
Pris på tillvalen framgår under bokningsförfarandet.

Önskar ni en annan fördelning på rundorna behöver ni meddela oss detta vid bokning. Mer spel kan bokas på plats utan extra kostnad då vi har heldagsgreenfee i våra paket.
Hcp krävs för bokning - meddela oss snarast tillsammans med vilka starttider ni önskar.

Väder just nu

22.6℃

Salobre Golf

Det finns två golfbanor på Salobre Golf - Old Course och New Course. Som sig bör på en 36-håls anläggning skiljer sig de båda banorna en hel del från varandra och det ger lite extra krydda till golfupplevelsen på Salobre.

Old Course

En parkbana som mjukt slingrar sig fram över området. Banan är inte alltför svår, men utmanar såväl medelgolfaren som låghandicaparen. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, och då framförallt på utslagen. Det går att gå runt banan om man vill det och vill du gå bara 9 hål är denna bana att rekommendera då det är lätt att gå av efter 9 hål när man är tillbaka hos startern.

New Course

Helt klart en utmaning som kan kännas tuff för nybörjaren. Men den är definitivt värd ett besök och efter en runda vill de flesta tillbaka och få revansch när man vet hur banan ser ut och kan planera sitt spel därefter. Här är landskapet kargt och på sina håll påminner banan något om en s.k. Arizonabana där fairways ligger som en grön matta i ett kuperat ökenlandskap. Här gäller det att ha god precision på sina slag och flera hål bjuder på hisnande utsikt. Golfbil är obligatorisk och man kommer inte tillbaka in efter 9 hål utan befinner sig då längst bort med 9 härligt utmanande hål kvar att avverka på vägen tillbaka.

 

Efter avslutad runda rekommenderas en stunds avkoppling på härliga “hål 19” som ligger strax intill golfshopen vid huvudentrén till hotellet. Här kan ni njuta av solen och en härlig panoramautsikt över stora delar av banan, ner mot havet, samtidigt som ni svalkar er med en kall dryck och belönar er med något gott i magen.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Old Course: Parkbana
New Course: Kuperad "Arizonabana"
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
New Course, par 70, 5239 5014 4633 4368
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Old Course: Roland Favré (1999)
New Course: Ron Kirby

Salobre Hotel Resort & Serenity

Salobre Resort är ett av få utpräglade golfhotell på Gran Canaria. Här är tempot lugnare och mer avkopplande än på många av de traditionella strandhotellen på ön. Man bor ståndaktigt i mycket fina rum som alla har balkong med mer eller mindre golfutsikt.

Med ett utmärkt strategiskt läge mellan de två 18-hålsbanorna på Salobre Golf ligger det förnämliga hotellet Salobre Hotel Resort & Serenity. Här är det enkelt att skämma bort sig under vistelsen – hotellet håller toppklass och erbjuder service och faciliteter som kan förväntas av ett riktigt lyxigt hotell. Det finns flera utomhuspooler i olika storlekar. Den mest spektakulära, Sunset Pool som endast är för vuxna, ligger högst upp på 11:e våningen med en fantastisk vy över landskapet där man kan njuta av solnedgången, mäktigt! Mot tillägg går det även att få tillgång till den härliga spaavdelningen som erbjuder olika behandlingar. Restaurangutbudet är mycket bra med flera restauranger och barer att välja på. Huvudrestaurangen där frukost och middag serveras är ett s.k. Open Kitchen och mycket av maten lagas på beställning där och då. Det serveras både lokala läckerheter och internationell mat. Nyligen öppnade en “snack bar” på det 19:e hålet, intill golfreceptionen, där man med glädje varvar ner efter rundan och njuter av solen och utsikten över den vackra banan.

Golfreceptionen och shopen är förlagd till entréområdet på hotellet och härifrån erbjuder man en kort shuttle (2 min) till första tee om man inte har egen buggy.

I entréområdet har man skapat en mysig plats för umgänge med levande ljus och dämpad belysning. Här kan man vissa kvällar njuta av levande musik från den intilliggande restaurangen och det är nästan alltid fullt med folk som kopplar av före middagen eller avslutar och summerar dagen efter middagen.

Det är inte direkt strandläge på Salobre men man har en egen “beach point” på fina Meloneras Beach. Dit går det en gratis shuttle enligt daglig tidtabell. Här finns det förutom stranden också en pool och utrymmen för ombyte och uppfräschning.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt emellan sina två golbanor
Rum 313 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, minibar & balkong.
Rumstyper Deluxe standard, Deluxe golf view, trippelrum, familjerum, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, flera pooler, gym, spa, löpspår, minimarket.
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Vi har varit där

Efter en lagom lång transfer från flygplatsen, ca 30 minuter, ankom vi till Salobre Resort. Från gaten till området (där det ligger ett supermarket) var det en liten bit att köra innan vi kunde svänga upp på infarten till hotellet. Det var en mycket trevlig start på resan! Entréområdet var mysigt upplyst, vi kom på kvällen, och musiken strömmade ut från en av restaurangerna där ett liveband spelade. Där satt massor med folk i sköna fåtöljer och summerade dagens händelser. Vi tänkte direkt att här ska vi sitta om kvällarna!

Incheckningen gick mycket smidigt och det speglade hela vistelsen. Då golfshopen och caddiemastern håller till i entréområdet så är det nära till allt. Det är bara att gå från frukosten till shopen och checka in, strax därefter står din golfbil redo och det är bara att åka till första tee eller rangen för den som vill det. Även om man inte har golfbil så är det inte alltför långt att gå. Det finns en range vid varje bana vilket är smidigt.

Efter första dagens golf var det givet att titta upp på våning 11 där “the sunset pool” ligger för att svalka sig lite. Vi ville aldrig gå där ifrån! Här skulle man kunna tillbringa hela dagarna om det inte var så roligt att golfa. Koppla av under himlen, vila i en solsäng, förfriska dig i baren och svalka dig i poolen!!!

Vi åt i buffén alla dagar både till frukost och middag och var positivt överraskade över att inte behöva äta samma mat två gånger om vi inte ville. Mycket av maten lagas på beställning och det är superfräscht. Det hålls temakvällar med inspiration från hela världen. Frukostarna är kalasbra med allt du kan tänka dig.

Summa summarum konstaterar vi att mysfaktorn är hög och utbudet stort. Det finns 4 poolområden (+ en hemlig pool där man kan vara lite för sig själv om inte alltför många hittar dit, entré från våning 4, men sen säger vi inte mer :-), flera restauranger och utrymmen att samlas på om man är några stycken. Närheten till alla faciliteter gör det enkelt och sist men inte minst är de två golfbanorna riktigt bra. Old Course passar de allra flesta och är lite mer traditionell i sin design men vi vill verkligen slå ett slag också för New Course, den är spektakulär där den ligger utslängd i bergslandskapet. Något svårare men helt klart värd ett besök. Första rundan får man kanske räkna med att bli av med lite bollar, andra rundan vet man vilka svårigheter man ska undvika och tredje rundan kan man på riktigt ge banan en match.

Varmt välkomna till Salobre!

 

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället