La Cala

La Cala

La Cala är en enastående resort och med vackert läge strax väster om Fuengirola på den spanska solkusten. Med sina tre mästerskapsbanor, Campo Asia, Campo America och Campo Europa, fullkomligen andas hela anläggningen golf och avkoppling. Hela området, och således även banorna, är rejält kuperat vilket ofta också är snackisen om La Cala. Ska man vara positiv, vilket det finns all anledning att vara, så bjuder kuperade golfbanor ofta på variation och ett antal spektakulära golfhål. Detta är inget undantag, du bjuds på enastående vyer över dalen där bergen påminner om naturen i Sydafrika.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga 40 km
Golfbil Ingår (med ett undantag)
Heldagsgreenfee Kan erbjudas vid en veckas vistelse

Paketförslag kortvecka

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Flygplatstranfer t/r
3-4 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
3x 18 håls greenfee på La Calas 3 banor
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en kortvecka/weekend till La Cala Golf Resort. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller golfbanor, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier, hyrbil eller transfer, mer eller mindre mat mm.

För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

21.1℃

La Cala Golf

La Cala är smått unikt med sina tre mästerskapsbanor, var och en med sina utmaningar. Samtliga är designade av amerikanen Cabell Robinson som även skapat storheter som La Reserva och Finca Cortesin, även de i Andalusien. Flera hål är mycket smart konstruerade och hela anläggningen håller en superb finish.
Inför säsongen 2019 görs en större investering i att höja standarden på framför allt Campo America. Bland annat ser man över samtliga bunkrar och fairways och utökar servicen på banan. Självklart sker detta inte på bekostnad av de andra två banorna som också fortsatt kommer att underhållas med god kvalitet. Då terrängen här är mycket kuperad rekommenderar vi golfbil.

Campo America – Premium Course

Kallades tidigare North Course och bjuder på spektakulära vyer ner mot Sierra de Ojén och Medelhavet. Många av hålen har en säker sida och en farlig sida. Den kuperade terrängen ger en layout där fairway ofta kantas av en ravin på ena sidan och en tacksam lutning in mot banan på andra. Här kan man ofta med fördel sikta mot semiruffen och räkna med att få bollen tillbaka ner på fairway. Bitvis breda fairways och relativt få bunkrar gör ändå detta till en något enklare bana för drivern. Man ska dock planera sitt spel då det lönar sig att försöka placera bollen inför nästa slag snarare än att slå så långt man kan. Även inspelen kräver bitvis rätt längd för att man inte ska tappa onödiga slag runt green. Det finns vattenhinder på 9:e och 16:e hålet.

Campo Asia

Tidigare kallad South Course, är den äldsta av de tre banorna och bjuder på massor av utmanande golfhål. Det är också den kortaste och mest tekniska av de tre banorna. Är det någon banan man ska ge sig på att gå runt så är det denna. Den är lite flackare och både hål 1 och 18 ligger direkt vid klubbhuset. Håll utkik efter hål 10: e med sin klassiska design. Även det 18:e är kritiskt där många fått uppleva att alltför mycket klubba kan förstöra scorekortet. Greenen på artonde hålet ligger dessutom direkt nedanför klubbhusterassen, så här kan du räkna med publik till puttandet.

Campo Europa

Anses vara den lättaste banan för medelgolfaren. Den har generösa fairway’s och har något större greener än Campo America och Asia. Noterbart är att floden Ojén gör sig påmind på åtta av hålen och skär igenom tre fairways. Hål 14 är inte vilken par 3:a som helst. Den mäter hela 233 meter från back tee vilket är den maximala gränsen för vad som är tillåtet för en par 3:a. Dessutom är 11:an ett par 5 på 524 meter. Terrängen är mycket kuperad, men höjdskillnaderna betas framför allt av mellan hålen.

Det ska nämnas att även om America exempelvis är flackare än Asia så är det inga banor man går runt på om man inte vill ha rejäl träning. Lyckligtvis så ingår golfbil enligt följande generösa upplägg: Lågsäsong = alltid fri golfbil. Högsäsong = fri golfbil sön-tor alla tider, fre-lör alla tider utom mellan 10.00-13-00. Summerat ett mycket bra upplägg för den som gärna spelar med golfbil!

Drivingrangen ligger en bit från klubbhuset och man tillhandahåller transport dit för den som vill träna på svingen. Avståndet gör det kanske inte optimalt att slå en hink precis  innan tee off men varför inte efter rundan… Det finns dock en puttgreen precis vid klubbhuset.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Kuperade parkbanor
Banfakta America, par 72, 6009 5600 4994 4619
Asia, par 72, 5925 5412 4785 4467
Europa, par 71, 6014 5705 4829 4556
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Cabell B Robinson (1989)

La Cala Golf Hotel Spa

När man vaknar upp en solig dag på La Cala Resort och drar undan gardinerna möter man en bedårande vy av vackra dalar, träd och blommor. Resorten har 107 rum i uppdaterad Andalusisk stil med terrass eller balkong och naturligtvis finns alla bekvämligheter man kan förvänta sig. Standardrummen är mycket fina, mellan 17-22 kvm, med balkong eller terrass. Vill man uppgradera så finns det Superior room som är 27-34 kvm och har en ”lounge-del” samt större balkong eller terrass. Juniorsviterna är 40 kvm stora med två rum (sovrum och en salong med ett litet öppet kök) samt stor terrass.

På resorten finns ett riktigt fint utbud av restauranger, var och en av med sin egen unika stil och karaktär, men de har alla en sak gemensamt, en genuint varm och uppmärksam service!

På La Terraza har man chans att avnjuta middagen utomhus om man så önskar och detta med en fin vy över den upplysta poolen. Här erbjuds europeisk mat med en spansk twist. Varje maträtt är utformad kring en viktig ingrediens, exempelvis härligt färska havskräftor eller en saftig biff som presenteras med fantasi och flärd. Här har man också koll på vilket vin i deras källare som passar bäst till de olika rätterna.

The Club House är en riktig samlingspunkt med magnifik utsikt över Campo Asia. Öppet från morgon till kväll, är klubbhuset en perfekt pit-stopp efter en tidig start på golfbanan och naturligtvis för att diskutera rundan över en kall öl och tilltugg. Här finns en bred meny för alla smaker.

La Bodega är avslappnad och informell, men fångar den passion och personlighet som denna del av Spanien är känt för. De stolta andalusiska rötterna lyser igenom i läckra tapas.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Mijas, ute på den spanska landsbyggden
Rum 107 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, minibar, värdeskåp, te & kaffe, WiFi, balkong/terrass,
Rumstyper Classic, Superior, Junior Suites
Faciliteter Restauranger, barer, spa med behandlingar, gym, poolområde.
Internet Gratis WiFi på rummen.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället