Alfredsson & Hagman’s Training camp i Evian

Evian Academy

med Helen & Jenny

I september har man förhoppningsvis en härlig golfsommar i ryggen och det är dags att reflektera men också förbereda sig inför kommande säsong. Denna tid på året är man som regel också mest mottaglig för att bygga vidare på golfformen. Den perfekta resan för att göra just det går till Evian som utan tvekan är en av de allra vackraste platser man kan tänka sig att spela golf på.

Fakta

Datum 25-29 sep 2019
Reslängd 5 dagar, 4 nätter
Min/Max antal 10/18 personer
Coacher Helen Alfredsson, Jenny Hagman

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.400:-

4 nätter på Palace Hotel Royal
Frukostpension
Välkomstmiddag
3x trerättersmiddag med vinpaket
2x 18 hålsgreenfee på Evian Golf Course
1x 9 hålsgreenfee på Evian Golf Course
Förbokade starttider
Coaching på bana enligt program
Två em-träningar på Evian Academy
En heldag på Evian Academy inkl spel på Academy Course
Transfer till golfbanan och Evian Academy t/r
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum: 1 500 kr/natt
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: fr 202 kr/person

Flyg och transfer tillkommer på alla angivna priser! När vi vet hur flygbokningarna görs kommer vi återkomma till alla som bokat och erbjuda transferalternativ. Hyrbil eller taxi är också alternativ om man så önskar.
När ni bokar/anmäler er vänligen tänk på att ange era namn så som de är stavade i passet, bekräfta även adress, telefon och e-post.

Föreslagna flyg från Arlanda: Easyjet direktflyg 4 nätter:
UT: 25 sep ARN-GVA 1530-1815,
HEM: 29 sep GVA-ARN 1215-1455

Väder just nu

12.8℃

Program

DAG 1: Onsdag 25 sep

Från Stockholm rekommenderar direktflyget med Easyjet där vi har en transfer anpassad som går till vackra Evian och Royal Hotel. Kvällen bjuder på en tvårättersmiddag med vin.


DAG 2: Torsdag 26 sep

Frukost på Hôtel Royal följs av träning en timme på akademin innan vi spelar 6 hål på Academy Course. Efter lunch fortsatt träning, Jenny och Helen går igenom vikten av grunderna i din sving, varför de är så viktiga att börja med och hur de påverkar din bollbana. Träning på rangen. Kvällen bjuder på en trerättersmiddag på Restaurant La Veranda. Passande vin ingår.


DAG 3: Fredag 27 sep

Frukost på Hôtel Royal. Spel 18 hål – Jenny och Helen coachar några hål per boll på banan. Clinic kl. 15.00–17.00, fokus på närspel och puttning. Övningar och teknikträning. Föreläsning: Mentalt stark när det gäller! Jenny och Helen delar med sig av tips och råd om hur du lyckas få med dig svingen från rangen till banan. Kvällen bjuder på en trerättersmiddag på Restaurant La Veranda. Passande vin ingår.


DAG 4: Lördag 28 sep

Frukost på Hôtel Royal. Spel 18 hål – Jenny och Helen coachar några hål per boll på banan. Clinic kl. 15.00–17.00, fokus på närspel och puttning. Fokus på utslag och repetition. Efter dagens träning går vi 9 hål på Evian Golf Course om så önskas. Kvällen bjuder på en trerättersmiddag på Restaurant La Veranda. Passande vin ingår.


DAG 5: Söndag 29 sep

Frukost på Hôtel Royal innan hemresa.

Evian Championship Golf Club

Banan ligger på en höjd ovanför staden där utsikten över Genèvesjön, eller Lac Léman som den heter på franska, med bergen i bakgrunden är helt makalös. Evian Masters, den största damtävlingen i Europa näst efter British Masters, hålls varje år på denna bana som är teknisk och utmanande. 1904 köpte Société des eaux minérales d’Évian marken och byggde en niohålsbana. 18 år senare byggdes ytterligare 9 hål och 18-hålsbanan stod klar. Cabell B Robinson fick äran att designa om banan 1988 och la därmed grunden till den populära bana det idag är bland världseliten. Sedan dess har optimeringar skett kontinuerligt för att leva upp till den perfektion som mästerskapsbanan vill förknippas med. Redan på banans andra hål är du definitivt tagen av stunden. Par 3 hålet på 147 meter bjuder på en panoramavy över Genèvesjön. Här gäller det att behålla fokus för slaget kan bli ett av ditt livs mest minnesvärda.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6120 5954 5581 5172 4705
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jeremy Slessor, Steve Smyers (1904), Cabell B. Robinson (1990)

Hotel Royal

Hotel Royal (juvelen i Evian Resort) är ett lyxhotell av den gamla skolan som håller mycket hög klass. Här finns allt du kan tänka dig och (inte) behöver. Det är bara att checka in och börja njuta. Det är verkligen något speciellt med dessa gamla klassiska hotell, en genuin känsla. Inbäddat i 47 hektar privat skogsmark ligger det 5-stjärniga hotellet och blickar ut över Evian-les-Bains, Genèvesjön och de franska & schweiziska alperna, vyer som tar andan ur en. 2015 renoverades hela hotellet och man har bevarat dess klassiska arkitektur och kombinerat med modern och elegant inredning.

Det är även hotellet som äger och driver banan som ligger ca 10 minuter därifrån. Man tar sig enkelt dit med hjälp av specialbussar som går från hotellet.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Uppe på kullarna ovanför Evian-les-Baines
Rum 150 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, gratis WiFi
Rumstyper Lake View, Park View, Family
Faciliteter Restauranger, bar, pool, soldäck, trädgård, spa, bastu, gym, tennis, hårfrisör, butik
Internet Gratis WiFi på rummen

Coacher

Helen Alfredsson

Helen är en av Sveriges främsta kvinnliga golfproffs genom tiderna. Hon har spelat på både LPGA och Europatouren i många år. Hon har vunnit flera tävlngar på både LPGA och Europatouren, bland annat Women’s British Open, Nabisco Dinah Shore och hon har bland annat vunnit Evian Masters 3 gånger. Helen var med i Solheim Cup laget 8 gggr och var kapten 2007. Helen var som ung med i landslaget och tog en examen i international business ifrån United States International University 1988.

Helen började spela som proffs 1989 och spelar idag på det som heter the Legends Tour.  Under 2017 deltog hon i Senior LPGA Championship där hon delade en 3:e plats. Under 2018 kom Helen 6:a i US Women’s Senior Open och hon kommer att spela aktivt på samma tour under 2019. Helen jobbar idag också som tränare och coach, bland annat för Sandra Carlborg och deltar I olika tränings event runt om I världen. Helen kombinerar ett boende i Göteborg och i USA.

 

Jenny Hagman 

Jenny Hagman är fd golfproffs och har jobbat som tränare och coach i över 20 år.  Jenny har synts i tidningen Svensk Golf under flera år och nu senast i den del som heter Topp form. Jenny har även arbetat som vd och marknadschef inom näringslivet och idag är hon föreläsare, mental tränare och coach inom idrott-och ledarskap. Jenny har en bakgrund som Mindfulness-och MediYoga instruktör och väver ofta ihop träning för både kropp och sinne i sin träning både för golfare och icke-golfare. Jenny driver också podden Idrott- och ledarskapspodden och har under 2018 släppt sin första träningsbok ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare”.

 

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället