Court Yard Hotel

Court Yard Hotel

riktigt härligt Irländskt gemyt

Vi vill tipsa om mysiga Leixlip strax väster om Dublin. Här hittar vi Court Yard Hotel som är den ursprungliga platsen där Arthur Guinness skapade sitt bryggeriimperium och den perfekta utgångspunkten för en riktigt bra golfresa!

Förutom en av landets bästa pubar har man här nära till de riktigt fina golfbanorna som bland annat Carton House två banor och Luttrellstown Castle. Vårt paket är även kryddat med lite links då Portmarnock ofta är ett perfekt stopp direkt efter ankomst den första dagen eller på avresedagen om flyget går sent. Om ytterligare tid finns beroende på era flygtider kan vi med fördel lägga in en extra runda på någon av banorna i krokarna.

Fakta

Avstånd flygplats Dublin ca 25 km
Avstånd Dublin Ca 20 km
Avstånd Leixlip 0 meter

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 6.495:-

Privat transfer enligt program under vistelsen
3 nätter, del i dubbelrum på Court Yard Hotel
Full Irländsk frukost
18 hål på Portmarnock Links
18 hål på Carton House Montgomerie eller O’Meara Course
18 hål på Luttrellstown Castle
Förbokade starttider

* I paketet ovan tillkommer flyg!

På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera i paketen.
Prisexemplet ovan avser 4 personer som reser i maj eller sept 2019.

Väder just nu

9.4℃

Portmarnock Links

Familjen Jameson såg till att få en golfbana på plats redan 1858, vilken var en av Irlands första. En del av denna ligger som grund till dagens bana som Bernhard Langer fick sätta tänderna i under början av 90-talet. Banan ligger på en halvö vid havet vilket borgar för vackra vyer och en del utmaningar. Det är inte vattnet eller träden som främst ställer till det här utan svårigheterna ligger i den typiska linksvegetationen, flera doglegs och det faktum att flera greener är upphöjda. Naturliga sanddyner, onduleringar och nivåskillnader tillsammans med havets bris gör detta till en av de absolut bästa linksupplevelserna man kan få. Det är en behaglig bana att gå, golfbil behövs inte, och det kan löna sig att skicka fram en “forecaddie” för att se vart bollarna landar. Kliv gärna upp på sanddynerna mot havet när ni har chansen och bara njut av sceneriet.

Efter rundan står det tjusiga klubbhuset redo att ta emot. Välj mellan den lite modernare “sea view lounge” en trappa upp eller den mer traditionella Irländska baren på markplan där man kan sjunka ned i härliga rutiga soffor och fåtöljer. Ölen efter rundan är lika god var man än sitter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71,  6514 6090 5737 5152
Faciliteter Puttgreen, chippning, bunkers, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Bernhard Langer (1995)

Carton House Golf

Carton House Golf Club huserar två mycket fina banor av helt olika typ.

The Montgomerie Course

The Montgomerie Course är en mycket trevlig bana, i linksstil, som varit värd för många tourtävlingar. Just i tävlingsutförande är den snudd på ett monster då man släpper upp ruffen och tvingar spelarna att gå över de fantastiska bunkersystemen. Nu är den som tur är inte uppsatt så tufft under turistsäsongen utan får anses som hanterbar och mycket trevlig för medelgolfaren. Fairways böljar fram mellan bitvis riktigt tuffa bunkrar och oklanderligt skötta greener. Det här är golf när den är som bäst!

O’Meara Course

Denna bana har en helt annan karaktär än The Montgomerie Course, det är en parkbana och den är något kortare med en ståtlig blomsterprakt och trädridåer som kantar banan på behörigt avstånd. De sista nio hålen är extra vackra och trevliga att spela och där möts man även av några fina vattendrag. På O’Meara Course passerar man också det gamla tornet som kännetecknar Carton House. Låt inte den vackra naturen störa ditt fokus på golfen bara, banan är en utmaning.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Montgomerie: Linksbana
O'Meara: Parkbana
Banfakta Montgomerie, par 72,  6677 6238 5821 5171
O'Meara, par 73/74, 6552 6244 5870 5182
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Montgomerie: Colin Montgomerie (2004)
O'Meara: Mark O'Meara (2002)

Luttrellstown Castle Golf Club

Högt rankad parkbana intill det gamla vackra slottet med samma namn. Banan har genomgått en renovering vilket lyft den flera snäpp. Med sina dryga 6700 meter från backtee är den en utmaning för de allra bästa om man väljer det. Dock behöver man inte utmana sig fullt så mycket, det finns fler tees att välja på, dessutom har hålen olika index för herrar respektive damer. Det finns en hel del vatten på banan och dess svåraste del är mellan hål 3 och 7, sen kan du slappna av lite. Vacker och lummig miljö som sig bör på den gröna ön.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6719 6199 5886 5046
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom MacKenzie & Donald Steel

The Court Yard Hotel

Court Yard Hotel är en riktig pärla med bästa läge mitt i den lilla staden Leixlip strax väster om Dublin. En gång i tiden var det just här som Arthur Guinness började brygga öl vilket är en framgångssaga i sig. Hotellet är idag känt för sin fina pub som faktiskt är uppdelad i flera sektioner efter tycke och smak. Som exempel har man en del med livemusik upp till fem dagar i veckan och en annan del som är en pianobar. Man har dessutom en stor och generös innegård med storbilds-TV igång så fort det visas någon golftävling eller annat arrangemang av klass. Kan man ändå bo här om man vill ha lugn och ro, och för den delen lägga sig tidigt och koncentrera sig på morgondagens golfrunda? Svaret är tveklöst ja! Hotelldelen vetter åt andra hållet av byggnaden, från puben (ut mot floden Liffey om du har lite tur), och här är det alldeles lugnt. Baksidan har också en fin trädgård ner mot en bäck som blivit en klassisk plats för bröllopsfoton – så visst är det fint!

Det ligger flera trevliga pubar och restauranger på gångavstånd och precis vid infarten ligger ett litet supermarket som har allt man kan behöva.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Väster om Dublin intill floden Liffey
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, strykjärn, kaffe & te, WiFi
Rumstyper Standardrum & sviter
Faciliteter Restaurang, bar, pianobar, trädgård, stor innegård
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället