Costa Navarino

Costa Navarino

en av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino ligger där den sydvästra delen av Peloponnesos grenar ut sig i det turkosfärgade Medelhavet. Med en nybyggd Westin Resort och två sanslöst fina golfbanor är detta definitivt Medelhavets nya oas. Direktflyg från Stockholm veckovis gör det hela än bättre!

Costa Navarino är dock mer än bara golf. Här erbjuds ett något annorlunda sätt att hålla igång och bli lärd på kuppen – Philosophical Walks! Detta är faktiskt inget skämt utan en riktigt seriöst arrangerad promenad med inspiration från de antika grekiska filosoferna på den historiskt rika platsen. Dessa leds av en professor från universitetet i Aten och ämnena är hämtade från antika grekiska skrifter. På Costa Navarino kan man även få möjlighet att uppleva olika lokala traditioner och seder i regionen. Detta inkluderar den tusenåriga traditionen att skörda oliver. Besökarna får lära sig processen, de lokala olivsorterna och delta i olivskörden enligt traditionella metoder. I den närliggande pittoreska staden Pylos, kan gästerna ta del av husmanskost i hemmen hos några av de lokala kvinnorna. Tillsammans förbereder man maten och lär sig om traditionella recept som har varit en del av lokalbefolkningens vardag i många generationer. Sist men inte minst njuter man av måltiden tillsammans. Det arrangeras även vinprovning på Costa Navarino. Sommelierer och experter på vin kommer att dela med sig av sina kunskaper om Greklands druvsorter. Costa Navarino ger ett idealiskt tillfälle att upptäcka Messinias rika kulturarv som spänner över 4500 år. Inom nära räckhåll finns mycket historia, neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott.

Fakta

Avstånd flygplats Kalamata ca 45 km
Golfbil Obligatorisk på Bay Course

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 14.595:-

Flyg till Kalamata t/r
Mat ombord på flyget t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
7 frukost
5 middag
5x 27-håls greenfee
Del i golfbil på Bay Course & transfer på fasta tider
Gratis hyrset (Taylor Made)
Golfvärd och pro på plats (under Golf Plaisirs säsong)
Boka

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum: 4 595 kr
Havsutsikt: 1 790 kr/rum
Extra greenfee Bay Course: 1 195 kr inkl golfbil
Extra greenfee Dundes Course: 900 kr
Medtag egna golfklubbor: 795 kr
Extrabäddsrabatt: -1 000 kr
Icke golfare: -1 500 kr

Under Golf Plaisirs säsong samordnar vi våra resor till Costa Navarino med dem. Det innebär att deras personal kommer att finnas på plats för att serva er som gäst, samt arrangera tävlingar och utflykter.

Väder just nu

28.9℃

Costa Navarino Golf

Golfbanorna på Costa Navarino drivs av Troon Golf som är världens största varumärke inom ledning, utveckling och marknadsföring av lyxiga golfbanor. Genom engagemang och känsla för kvalitet har Troon Golf framgångsrikt blivit den dominerande aktören inom nischen. Det borgar för att du som golfare får en upplevelse utöver det vanliga. Vidare finns en flerspråkig PGA Head Professional på plats för den som önskar förbättra sitt spel. Golfklubben har också en helt uppdaterad flotta av golfbilar och vagnar för uthyrning.

Sist men inte minst bör vi nämna The Dunes Club House. En rymlig (3500 kvm) och mycket välkomnande historia, idealisk för att koppla av i före eller efter spel. På den upphöjda terrassen är det lätt att bli sittande och njuta av utsikten över banorna och hela regionen.

The Dunes Course

Den tidigare Ryder Cup kaptenen och vinnaren av US Masters, Bernhard Langer, har designat den första 18-hålsbanan – The Dunes Course. Banan är härligt placerad och följer karaktären i landskapet. Böljande fairways tar sig fram längs den typiskt grekiska naturen med oliv-och citrusodlingar. Flera hål går längs en liten flod som slingrar sig genom området, och närheten till havet är slående. Platsen har ett mycket rikt arkeologiskt arv som spänner över 5000 år och designen anpassades till att skydda resterna som upptäcktes under byggandet. Detta är verkligen en bana som både kan spelas och uppskattas av golfare på alla nivåer. Landningsytorna är för det mesta generösa och det kan behövas om vinden vaknar till liv. Banan har fem stycken par 5-hål där åtminstone ett par av dem kan kännas nåbara för den som har en bra träff eller om vinden är gynnsam. Signaturhålet är nog  hål 2 – en par 4:a med en högt placerad utslagsplats och fantastisk panoramavy över havet. Som en rolig detalj ska det nämnas att The Dunes Course finns med på dataspelet Tiger Woods 2011 tillsammans med bland andra Pebble Beach och St Andrews Old course.

The Bay Course

Under 2011 öppnades den andra banan på Costa Navarino – The Bay Course. Designer är ingen mindre än Robert Trent Jones Jr och han blev mycket imponerad av förutsättningarna för att skapa en golfbana här. Läget i en bukt nära den pittoreska byn Pylos, ca 7 km från hotellet, med två kilometer strand i väster gör det omöjligt att inte hålla med. Den som går ut och spelar en sen runda får garanterat uppleva en magisk solnedgång. The Bay Course är lite kortare än sin granne men bedöms som något mer teknisk och premierar ofta den som planerar sitt spel lite mer.

 

Som om detta inte vore nog finns en tredje bana – The Hills Course – projekterad och ytterligare en fjärde bana planerad…

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Dunes Course - seasidebana
Bay Course - seaside/parkbana
Banfakta Dunes Course, par 71,  6018 5702 5294 4852
Bay Course, par 71,  5614 5232 4825 4408
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, låneklubbor, shop, restaurang
Bandesign Dunes Course - Bernhard Langer (2010)
Bay Course - Robert Trent Jones Jr (2011)

The Westin Resort Costa Navarino

The Westin Resort Costa Navarino är en resort av riktig hög klass där det ändå råder en skön och avslappnad känsla. Med tanke på omgivningen är det passande nog också en resort som andas sport och friluftsliv. Förutom golfbanorna finns idealiska förutsättningar för vandring och cykling i det orörda landskapet. Anläggningen har uppvärmd inomhuspool och I Anazoe Spa erbjuds unika behandlingar som bygger på en kombination av uråldrig visdom och modern vetenskap – en idealisk miljö att koppla av i. Vidare finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter som exempelvis bowling, squash, badminton, basket, volleyboll, tennis och mini-tennis för barn. Sist men inte minst havet. Värt att notera är att det milda klimatet till stor del beror på att temperaturen i havet endast varierar någon enstaka grad under året. Med andra ord en idealisk plats att prova på surfing eller dykning som är ett par av alla aktiviteter som erbjuds.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid The Dunes Beach intill Joniska havet
Rum 445 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe. Superior, Infinity, Family, Suites (havsutsikt är tillval)
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa med pool, gym, egen strand, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället