Bracken Court

Bracken Court

en av många fina destinationer på Irland

Balbriggan är en mysig kuststad cirka en halvtimma norr om Dublins flygplats. Förutom klassiska pubar och caféer finns här det genuina Bracken Court Hotel med centralt läge. På kort avstånd hittar vi några av Irlands bästa linksbanor. Perfekt för en riktigt fin golfresa!

Fakta

Avstånd flygplats Dublin ca 25 km

Väder just nu

6.5℃

The Island Golf Club

Denna dramatiska bana härstammar från slutet av 1800-talet och är en av Irland allra bästa linksbanor. Den kan liknas med den mer kända Royal County Down i Nordirland. Namnet är inte riktigt rätt då man spelar på en halvö men fram till 1973 så tog man sig till banan med båt. Namnet känns dock logiskt när man är på banans bakre nio där flera av hålen vetter mot den mysiga staden Malahide och tjusiga Grand Hotel nästan är på simavstånd. Banan stoltserar med de högsta sanddynerna på östkusten och är sannerligen en linksbana värd namnet som också kräver ett golfspel utöver det vanliga.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71 (herrar), par 75 (damer) 6312 5962 5444
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Fred Hawtree & Eddie Hacket (1890)

County Louth Golf Club

En fantastisk linksbana med anor från sent 1800-tal. Banan är i folkmun mer känd som Baltray och är något alldeles speciellt. Vår linksspecialist hävdar att skulle han bara få spela en bana resten av livet skulle det vara just Baltray. En varierande och rolig linksbana som i snälla förhållanden ger en behaglig rond men blåser det står man inför en utmaning. Precis som det ska vara när det gäller linksgolf! Restaurangen i klubbhuset är känd för sina goda biffar så passa på att njuta en god middag i härlig miljö när ni ändå är på plats!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72 (herrar), par 75 (damer),  6430 6142 5796 5371
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Tom Simpson (1938)

Seapoint Golf Club

Seapoint ligger granne med County Louth och med samma landskap som är så väl passande för golf.

En vacker bana med vyer över Mournebergen och det Irländska havet. En del av hålen går lite inåt landet och utanför de mest dramatiska sanddynerna men de tre avslutande hålen bjuder på fantastiska vyer längst nere vid stranden och gör att man går av 18:e green med ett stort leende på läpparna! Detta trots att utmaningen börjar direkt på första tee. De första nio ligger i en hedlandsliknande natur med flertalet raviner och kantade av mogna träd. De sista nio ligger närmare havet och karaktäriseras av ojämna fairways, tjock rumm och djupa bunkrar. Det krävs precision från tee till green. En liten tröst är att det är vatten i spel endast på 5 hål. Banan är spelbar året runt och policyn är att det är grästees även på vintern.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72,  6473 6143 5762 5130
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Des Smyth (1993)

Bracken Court Hotel

De fantastiska golfbanorna och gästvänligheten gör Irland till en ypperlig destination för golfälskare. På Bracken Court bor du mitt i en mysig kuststad, strax utanför Dublin, som heter Balbriggan. Hotellet håller fyrstjärnig standard och har en egen restaurang och en trevlig pub som bjuder på Irländsk livemusik varje helg. Hotellet ligger bara 15 minuter från flygplatsen och utgör en perfekt bas när man ska spela de fina linksbanorna som ligger längs kusten norr om Dublin. I våra paket på Bracken Court ingår transfer till och från flygplatsen och golfbanorna vilken borgar för en bekymmersfri vistelse.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid kusten strax norr om Dublin
Rum 66 st. Dusch/bad, TV, telefon, vattenkokare, te & kaffe, WiFi
Rumstyper Standard, Family, Suites
Faciliteter Restaurang, bar med livemusik, närhet till strand
Internet WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället