Bandama Golf

Bandama golf

en av Spaniens äldsta banor

Det är sannerligen ett privilegium att spela golf på Gran Canaria. De flesta av öns sju banor är nya och moderna, men här finns även en av de allra äldsta i hela Spanien, Real Club de Golf de Las Palmas, mer känd som Bandama.
Här erbjuder vi två olika boendealternativ som båda ligger nära Bandama. Lilla personliga och unika Villa Bandama Golf som tidigare varit en privatbostad och ligger på en höjd med fantastisk utsikt över banan eller det mer "hotelliga" Bandama Golf Hotel som ligger direkt vid första tee och klubbhuset.

Fakta

Avstånd flygplats Las Palmas ca 20 km

Vad ingår i resan?

Flyg till Las Palmals t/r
Golfbag ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum med balkong
Frukost och 5 middagar
5x heldagsgreenfee
Förbokade starttider
Boka

Direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo.

Väder just nu

26℃

Real Club de Golf de Las Palmas (Bandama)

De flesta känner nog igen den klassiska golfbanan Real Club de Golf de Las Palmas, under smeknamnet “Bandama” som kommer ifrån området där banan ligger. Detta är en av Spaniens allra äldsta golfklubbar (bildad 1891) och även banan är rätt gammal (på sin nuvarande plats sedan 1957) och därmed av ett annat snitt än mer moderna banor. Den kan beskrivas som en kuperad parkbana, och läget högt uppe i bergen intill en vulkankrater är enastående. Utsikten är mäktig från många av hålen men man bör hålla ögonen på banan; fairways är bitvis relativt smala, ravinerna flera och greenerna små. Rundan är dock en garanterad njutning och titta lite extra när du är på green på hål 2, där står du på randen till vulkankratern Caldera de Bandama! För att undvika att hamna out of bounds här bör du planera ditt inspel väl.

Klubbhuset, med shopen i bottenplanet, ligger precis intill banan och drivingrangen, här serveras mycket god och vällagad mat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 71, 5915 5666 5220
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Mackenzie Ross (1891)

Bandama Golf Hotel

Bandama Golf Hotel ligger på toppen av Gran Canaria alldeles intill Bandama Golf Club och Bandamakratern som gett namn till området och många platser där. Det lilla hotellet har drygt 30 rum och håller en ganska enkel standard och det finns en pool. Att det överhuvudtaget går att uppleva ett sådant lugn på Gran Canaria, som man gör här, tror nog ganska få ens är möjligt. Detta ett perfekt utgångsläge om man vill ha lugn och ro men huvudstaden Las Palmas ligger endast en kvart bort om suget efter lite mer puls skulle infinna sig. På den centrala och högre delen av ön är det både grönare och frodigare än längs kusten.

Fakta

Läge Precis vid första tee på Bandama Golf
Rum 33 st. Dusch/bad, hårfön, TV. De flesta rum har balkong
Rumstyper Dubbelrum och enkelrum
Faciliteter Restaurang, pool, bastu, gym, golfkanaler på TV i allmänna utrymmen
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Villa Bandama Golf

Den svenske hotelldirektören och tillika duktige golfaren Leif Svensson har uppfyllt sin dröm att öppna ett litet boutiquehotell på toppen av Gran Canaria. Det lilla hotellet, med bara 5 rum, ligger på höjderna ovanför golfbanan Bandama och bjuder på majestätiska vyer. Här möts man, bokstavligen, av personlig service på högsta nivå och trots att Las Palmas ligger bara en kvart bort är detta en plats att njuta av fullständig lugn och ro. Då detta tidigare var en privatbostad är alla rum unika, de har dock den magiska utsikten gemensamt. Koppla av på verandan, ta ett dopp i den lilla poolen, värm dig i bastun, om det mot förmodan skulle behövas, eller stärk dig i gymet. För riktiga golfnördar finns det såklart golfkanaler att titta på i alla rum.

Till banans klubbhus är det bara en kort shuttle, som  ordnas av hotellet, och på klubbhuset serveras även middagarna som ingår i paketet. Frukost dukas upp på hotellet och det är Leif själv som står i köket. Inte långt från boendet ligger en välrenommerad lokal restaurang för den som vill prova något annat.

Även den som är här för lugnet kanske kan lockas av en tur ner till huvudstaden Las Palmas endast en kvart bort. Här finns den härliga strandpromenaden Las Canteras som bjuder på folkliv och fantastiska stränder mitt i staden.

Fakta

Läge Högt uppe på ett berg med utsikt över golfbanan
Rum 5 st, alla med individuell inredning.
Faciliteter Samlingsrum, bar, pool, bastu, gym, gratis WiFi och golfkanaler på TV.

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
loading Förfrågan skickad Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället