Romanos Resort by Marriott Luxury Collection

Costa Navarino är en utpräglad golfresort med fyra fantastiska golfbanor. Dessutom finns flera flotta hotellalternativ och The Romanos tillhör Marriottkedjans ”The Luxury Collection” vilket är utvalda hotell av absolut högsta klass. Det ligger granne med Westinhotellet, som för många anses vara golfhotellet då det ligger i direkt anslutning till Dunes som är en av golfbanorna på Costa Navarino.

Romanos Costa Navarino har vunnit många väl ansedda priser och är en hyllad lyxresort. Arkitektoniskt har man lyckats fånga det autentiska från Messina , med storslagna pelarkantade gångvägar i kombination med elegant, modern design och en oavbruten utsikt över den vackra kustlinjen.

Romanos är ett ganska stort hotell med sina 321 rum, hotellområdet är omfattande men man får ändå en privat och intim känsla. Våra gäster bor i hotellets Deluxe Guest Rooms med trädgårdsutsikt. Rummen är på hela 43 kvadratmeter vilket får anses vara rymligt, även om det är deras minsta rumskategori. Inredningen går i ljusa färger och kontrasteras av mörkbetsade gedigna trämöbler. Det finns en sittgrupp invändigt men man kan även sitta på den inbyggda balkongen. Badrummet har två handfat och både dusch och badkar. Rummen har egentligen allt man kan förvänta sig av ett 5-stjärnigt hotell av denna kaliber.

Mellan The Romanos och Westinhotellet så har man ett restaurangtorg med en uppsjö av olika restauranger. Här serveras klassisk grekisk mat, läckerheter från det italienska -och japanska köket, med totalt 14 olika typer av matställen, så det är inget problem med variationen. Det finns även ett stort utbud av olika aktiviteter förutom golfen. Här kan man börja dagen med yoga eller varför inte tennis eller bowling och för den som verkligen vill koppla av så kan man ligga i skuggan under något av parasollen på den privata sandstranden. Det finns givetvis en stor spa-anläggning och en mängd olika poolområden och på stranden kan man testa vattensporter, som snorkling och surfing. En fördel när man bor på Romanos är att man har fullt tillträde till alla faciliteter på Westinhotellet men i och med att Romanos håller en högre standard, så får de som bor på Westin inte besöka Romanos hotellområde.

Överlag kan man säga att Romanos är väldigt stilrent och håller högsta 5-stjärniga standard både när det gäller rummen, maten, servicen och golfen. Summerar man Romanos så har man här bästa möjliga förutsättning för en fantastisk golfsemester.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid havet, inte långt från The Dunes Course.
Rum 321. Alla rum med AC, både dusch och badkar, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm. Det finns möjlighet att uppgradera sitt boende till rum med havsutsikt.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, cykling, spa, gym mm.
Wifi På hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Turistskatt Från och med januari 2018 tar grekiska staten ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. Turistskatten är 4 euro per rum och övernattning.