La Cigale Tabarka

Tankarna far lätt till Provence, italienska Rivieran och kanske även USA:s västkust. Landskapet domineras av en dramatisk kustlinje med branta klippor, vidunderliga stränder, spirande grönska och ståtliga pinjeträd. Du har kommit till Tabarka, på Tunisiens vackra ”korallkust”. En ny och outforskad del av landet för många golfturister.

Le Cigale Tabarka Hotel är ett 5-stjärnigt hotell direkt vid stranden och består av en huvudbyggnad och även radhuslängor med utsikt mot havet eller golfbanan. Hotellet hette tidigare Tabarka Beach och var då ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell. Om ni besökte hotellet på den tiden så kommer ni nu knappast känna igen er alls. Vid renoveringen 2012-2014 så byggdes allt om och renoverades från grunden. Lobbyn är pampig och domineras av en kupol liknade en takkonstruktion med en enormt stor och pampig taklampa. Inredningen är modern och man har med omsorg valt diskreta men behagliga färgkombinationer. Hotellet har 248 rum, det är inget litet designhotell men man har lagd ner mycket energi och pengar på formgivningen. Flera korridorer har skulpturala träribbor som skapar en böljande känsla som kan associeras med havets vågor bara ett stenkast från hotellet.

Spa-anläggningen är hotellets stolthet och är på 2300 kvm och har hela 23 behandlingsrum, flera pooler och hammam. På Tabarka handlar mycket om vatten och det finns givetvis både utomhus- och inomhuspool och havet ligger direkt utanför hotellet. För den som är dykintresserad så finns det en orsak till att man döpt området till korallkusten, det finns en hel värld att upptäcka även under havsytan. Hotellet har en större buffétrestaurang men även två à la carte restauranger öppna året runt. Som på många tunisiska hotell har man även ett traditionellt inredd te- och kaffesalong där man även har möjlighet att röka vattenpipa.

Hotellet ligger inte direkt vid första tee men man får ändå en golfkänsla då hål 3 mer eller mindre rundar hotellet på sin väg ut mot havet. Klubbhuset ligger en kort promenad bort, och hotellet har transportservice till och från banan för dig som inte vill gå de tio minuterna.

Fr. 0 KR

Tunisien,

Tabarka Golf

Tabarkas spektakulära golfbana ligger mitt på Tunisiens vackra korallkust och är någonting utöver det vanliga. Här får man golf i toppklass, 5-stjärnigt boende, fantastiska stränder och ett landskap som man inte trodde man skulle hitta i Tunisien.