Jardin Tecina

Jardin Tecina är utan tvekan det bästa hotellet på La Gomera. Det är nästan som ett eget litet samhälle i trevlig kanarisk stil. Huvudbyggnaden med restauranger är omgiven av vita tvåplans radhus med hög standard som följer sluttningarna. Det är som att bo i en botanisk trädgård!

Läget är utmärkt om man gillar lugn och ro för hotellet ligger på en udde högt över havet med en underbar utsikt över Teneriffa och den stundtals snöklädda Pico del Teide med sina 3 718 meter över havet. Det är spännande och romantiskt.

Frukostterrassen är rejält tilltagen och buffén riktigt bra med allt man kan önska. Fönsterbord är förstås bäst men du ser havet även om du sitter lite längre in på terrassen. Halvpensionen som ingår som standard inkluderar middag i hotellets huvudrestaurang Buffet (exklusive dryck). Ett gott och trevligt alternativ är att boka på paketet Gourmet på sin resa. Då kan man njuta av middagar i alla hotellets restauranger (utom Cave for two).
Varje restaurang erbjuder olika gastronomi och temamenyer och med gormet-paketet erbjuds en avsmakningsmeny med ett urval av 5 till 7 rätter beroende på restaurang.

Vill du mjuka upp golfmusklerna lite extra så finns det ett trevligt spa mitt i anläggningen, naturligtvis med havsutsikt. Alternativt kan du parkera vid poolområdet med tre pooler att välja mellan. Dessa är uppvärmda november-april och naturligtvis har du havsutsikt även härifrån. Njut av läskande dryck från någon av anläggningens barer för att sedan slå dig ner till bords i någon av restaurangerna. Varför inte nere vid stranden på Club Laurel med bar, à la carte-restaurang och saltvattenpool!

Rummen finns i fyra kategorier, Standard med utsikt mot trädgården eller poolen, Comfort med så kallad side-sea-view, Superior med front-sea-view och Juniorsviter med extra loungedel. Rekommendationen är att för en rätt liten peng uppgradera till minst Comfort (delvis havsutsikt) för det är ändå något extra när man kan se havet. Superior innebär direkt havsutsikt och har du tur hamnar du på första parkett längst ut på klippan men det är inte direkt otur att vara på rad två heller.

Hela anläggningen andas lugn och ro, det här är verkligen en plats att bara tanka energi på och strunta i hela världen där ute. Det finns såklart internet men försök koppla bort det en stund och njut av livet här och nu!

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Högt uppe på en klippa med makalös utsikt över havet.
Rum 432 st. Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, värdeskåp mot avgift, minibar på beställning, balkong
Rumstyper Standard, Comfort, Superior och Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, trädgård, gym, spa, tennisbana, padel, besch vollyboll mm
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen
Fr. 0 KR

Spanien, La Gomera

Jardin Tecina Golf

Trots att La Gomera, en av Kanarieöarnas sju öar, bara ligger 40 minuter med färja från Teneriffa, är det som att komma till en annan värld. Ön må se ut som ett kargt berg i fjärran men bjuder på underbara naturscenerier, stillhet och en makalöst vacker golfbana.