Costa Smeralda

Balkonghytt

Totalt finns det 1522 hytter med balkong och det är en av de populäraste hyttkategorierna. Det är något speciellt med att kunna gå ut på din egna balkong och känna havsbrisen. Efter en dag på golfbanan är det härligt att sitta på balkongen med ett glas vin i handen. Vi har inkluderat My Drinks Plus vilket gör att man även har bar-drycker i minibaren i alla våra hyttkategorier. Balcony Cabins är på totalt 19 kvm, med en 4 kvm stor balkong. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar, en mindre soffa, ett sminkbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, minibar, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Allt sammantaget är Balcony Cabins en välutrustad och bekväm hyttkategori

All Inclusive och My Drinks Plus

Ombord finns det en uppsjö av olika restauranger, allt från pizza till restauranger som serverar avsmakningsmenyer designade av Guide Michelin-kockar. Det som ingår i all inclusive-paketet är en fast sittning på en av de fyra à la carte-restaurangerna. I den utvalda restaurangen har man ett bord reserverat samma tid varje kväll. Det serveras en fyrarätters middag där man kan välja mellan en mängd olika förrätter, pastarätter, huvudrätter och efterrätter. Vin serveras per glas och ingår om man beställer från My Drinks Plus-sortimentet. Det går även bra att nyttja all inclusive-paketet i buffétrestaurangen och där behöver man inte göra någon tidsbokning utan kan komma när man vill. Det serveras lunch på samtliga fyra stora à la carte-restauranger såväl som i buffétrestaurangen. Luncherna ingår på dessa restauranger i all inclusive-konceptet.

När det gäller övriga restauranger så ingår inte dessa i all inclusive-konceptet, önskar man äta i någon av dessa restauranger får man betala ett tillägg. Tillägget varierar och My Drinks Plus ingår generellt men det finns restauranger där det inte ingår.

I hytten så finns det ingen minibar men med My Drinks Plus så kan man utan extra kostnad beställa upp dryck till rummet via telefonen.

Utsideshytt

Denna hyttkategori liknar balkonghytterna med den stora skillnaden att man har ett fönster mot havet istället för balkong. Det gör att själva hytten är något större och mäter 23 kvm. På Costa Smeralda finns 168 utsideshytter med havsutsikt. Fönstret gör att man aldrig missar kontakten med havet och kan njuta av inseglingen mot nästa hamn. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. En mindre soffa, ett sminkbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, minibar, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Bor man utsideshytterna har man kontakten med havet men får även några extra kvadratmeter till sitt förfogande.

Insideshytt

Detta är den minsta hyttkategorin och mäter 15 kvm. Det är förvånansvärt välplanerat och känns relativt rymligt. Nackdelen med insideshytt är avsaknaden av fönster. På en golfkryssning så kommer man att tillbringa väldigt lite tid i själva hytten så det kanske inte gör så mycket. Det finns 788 insideshytter på Costa Smeralda. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. En mindre soffa, ett sminkbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, minibar, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Tänker man bara sova i hytten så kan man lika gärna välja en insideshytt och lägga pengarna på något annat, då man har i princip samma faciliteter fast på en lite mindre yta.

Fakta

Byggår 2019
Antal hytter 2612
Antal passagerare 5282 (inkl. personal 6554)
Crew / staff 1678
Antal däck 20
Pooler / Jacuzzi 13
Restauranger / snackbars 11
Barer / lounges 19
Diskotek 1
Casino 1
Hissar 22
Sport Gym (inomhus / utomhus), joggingspår utomhus, multisportarena, äventyrspark