Golf i Essaouira

På golfresor till Marocko möts du av en spännande kultur, bra shopping, en häftig blandning av det gamla och nya och framför allt massor av bra golfbanor.

Marocko var en gång i tiden en fransk koloni och här väntar både orientaliska och västerländska inslag tillsammans med en atmosfär av mystik. Staden Essaouira anses vara en av de absolut charmigaste i Marocko och landets enda stad med stadsplan om än från 1760-talet då den franske arkitekten Cornut drog upp ritningarna. Es-Saouira (den vackert utformade) hette Mogador ända fram till 1958 och är listad på Unescos världsarvslista.

Sedan kungen Muhammad VI av Marocko för några år sedan bestämde att landet skulle satsa på golfbanor har dessa ploppat upp som svampar i landet. Flera kända designers har varit på plats och Marocko är idag ett riktigt bra golfland. Essaouira är inget undantag och hittar vi en riktigt fin resort – Sofitel Essaouira Mogador Golf & Spa. Golfbanan med det passande namnet Mogador Golf Club är designad av Sydafrikanen Gary Player.

 

Out Of Bounds erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du tre olika typer av golfresor: Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa! Berätta för oss vilken typ av golfresa du är ute efter så kan vi hitta det som passar just dig och dina önskemål.

Vårt resmål i Essaouira