Golf i Bulgarien

I sydöstra Europa, på Balkanhalvön, ligger Bulgarien som för många är synonymt med solsemester. De flesta har nog hört talas om stränderna vid Svarta Havet men landet har mer än så att erbjuda, inte minst golfbanor.

Den natursköna kustremsan Cape Kaliakra har på senare år kommit att kallas för ”The Signature Golf Coast”. Inte så konstigt då det här finns tre riktigt fina golfbanor. Den mest spektakulära är Thracian Cliffs som tillsammans med Black Sea Rama är designade av den gamle storspelaren Gary Player. Den tredje banan är Light House som är designad av Ian Woosnam, även han en fantastisk golfspelare. Ian Woosnam har designat ytterligare en golfbana i Bulgarien och den är säkert en av orsakerna till att han fick förnyat förtroende. Det finns totalt ett 10-tal golfbanor i Bulgarien och de övriga ligger inne i landet eller utanför huvudstaden Sofia. Det som är mest intressant för golfturismen är dock utan tvekan de tre banorna norr om Varna med Thracian Cliffs i spetsen. Thracian Cliffs som av många anses vara en av de spektakuläraste nya golfbanorna i hela Europa. Vem hade trott att Bulgarien skulle vara ett alternativ för golfare för några år sedan.

 

Out Of Bounds

Vi erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa!