Terre Blanche Golf

Terre Blanche, 30 minuter från Cannes på Franska Rivieran, räknas till en av Europas mest kompletta golfanläggningar. Här finns två vackra 18-håls mästerskapsbanor designade av Dave Thomas - Le Riou och Le Château.

Le Château

Detta anses vara den mest utmanande. Framförallt bunkrar och greener får spelaren att uppleva verkliga spelförhållanden på en riktig mästerskapsbana.  Men här finns också en hel del vattenhinder att bemästra. Här har French Riviera Masters spelats liksom Richard Mille Invitational, ett matchspelsmästerskap där de bästa franska proffsen spelar.

Le Riou

Le Riou ligger på sluttningen som vetter mot de provensalska byarna i Haut Var. Detta är en teknisk bana som är lätt att tycka om, men den kräver strategi och precision. Ladies European Tour har spelats på Le Riou som annars endast är öppen för medlemmar och hotellets gäster. Ingen större trängsel här inte!

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Le Château, park- och skogsbana
Le Riou, sluttande parkbana
Banfakta Le Château, par 72,  6616 6044 5703 5178
Le Riou, par 72,  5591 4926
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 35
Bandesign Dave Thomas (2004)
Fr. 0 KR

Frankrike, Provence

Terre Blanche

När endast det allra bästa är gott nog är det dags för ett besök på Terre Blanche. Denna fantastiska resort är som en liten provensalsk by. Lägg därtill två enastående golfbanor, magnifika restauranger och service utöver det vanliga. Kanske inte så konstigt att detta omtalas som en av de bästa golfresorterna i Europa!