Tecina Golf

Tecina Golf ligger fantastiskt vackert och bjuder bland annat på vyer över Teneriffa och vulkanen Teide samt havsutsikt från alla hål. Banan byggdes 2003 och ligger i anslutning till hotell Jardin Tecina. Donald Steel har ritat banan på en nedlagd bananodling och eftersom ön är så bergig har Steel haft en delikat utmaning. Lösningen är spännande och annorlunda där du spelar dig nedför redan från första hålet och när du kommer till sista hålet har du nått en höjdskillnad på 175 meter från det första! Som en skidbacke med andra ord fast du behöver inte skråa hela tiden utan fairways förblir utan sidolutning vilket är genialiskt.

Från hotellet tar det ca 5 minuter med bil upp till klubbhuset och de har såklart en transfer dit. Se till att vara i receptionen minst 40 minuter före din starttid så hinner du, men vill du slå några bollar, putta, ta det lugnt, äta eller ta en öl så åk gärna upp ännu lite tidigare. Klubbhusets servering bjuder på fin utsikt över havet så det är inte direkt besvärligt att sitta där en stund om man är lite tidig. Shopen har allt man kan behöva och personalen är toppen. Det tar en stund att åka upp till första tee, ca 10 minuter med golfbil. Om du inte har golfbil får du skjuts upp. Banan går absolut att gå och de flesta gör faktiskt det.

Layouten bjuder på generösa fairway’s och luriga bunkrar och du har havsutsikt från alla hål! Några av dem är riktigt spektakulära, speciellt de som spelas rakt utför mot havet, bland annat ett par 3-hål där du slår över en ravin mot en lågt liggande green med stup längs med hela vänstersidan. Bra att tänka på är att det lutar mot havet på alla hål, så håll upp åt andra hållet. Innan du ger upp letandet där du tror bollen landat kolla på tvärsen över fairway mot havet.

Även om banan klassas som medelsvår kan det stundtals vara svårt att spela på grund av den fina omgivningen. Är det inte La Gomeras uråldriga visselspråk som hörs bland bergen, så är det utsikten över Atlanten eller öns enorma blomsterprakt av hibiskus och bougainvillea som distraherar. Efter rundan känns det helt naturligt att stanna en stund på klubbhuset, ta en kall dricka och njuta lite till av havsutsikten och vyn över Tapahuga Beach.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6343 5841 5361
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum.
Transfer från hotell till klubbhus och till första tee.
Bandesign Donald Steel (2003)
Fr. 22.995 KR

Spanien, La Gomera

Jardin Tecina Golf

Trots att La Gomera, en av Kanarieöarnas sju öar, bara ligger 40 minuter med färja från Teneriffa, är det som att komma till en annan värld. Ön må se ut som ett kargt berg i fjärran men bjuder på underbara naturscenerier, stillhet och en makalöst vacker golfbana.