Son Vida Golf

Egentligen heter det Arabella Golf men namnet Son Vida är så inarbetat att vi refererar till det. De tre banorna ligger inbäddade i öns allra vackraste landskap. Samtliga är designade av internationellt kända banarkitekter som använt det naturliga och storslagna landskapet på bästa sätt. Alla banorna har var sitt träningsområde.

Son Vida

Den fantastiska Son Vida (Mallorcas äldsta bana) ritades av Fred Hawtree 1964 och renoverades sedan av den välkände arkitekten Kurt Rossknect 2001. Banan blev då uppdaterad för att bli en bättre utmaning för den moderna golfaren. Breda fairways sträcker ut i trädkantad natur med underbar vy mot Palmabukten. Men banan är kanske mest känd för sina svepande doglegs och dess dramatiska sista hål, en par-5 med ett andra slag över vatten som säkerligen kommer att locka fram djärva försök.

Son Muntaner

Banan är omgiven av magnifika pinje-, mandel- och olivträd där för övrigt det tusen år gamla ”Sa Capitana” vid 15 hålets tee är det äldsta kända olivträdet på ön. Son Muntaner ligger inbäddad mellan kullarna i Son Vida och Palma, banan har stora greener och flera hål som går intill sjöar och spektakulära klippor. Golfaren är ett med naturen på denna 18-hålsbana som också hyser många arter av fåglar och Medelhavets flora. Redan på första hålet ställs man på prov. Inspelet slås mot en väl bunkerskyddad green och dessutom är det vatten i spel. Son Muntaner är teknisk och man belönas när man planerar sitt spel.

Son Quint

Son Quint är en formidabel bana som utan tvivel kommer att fastna på näthinnan. Designad av Ramon Espinosa sträcker sig banan genom ett kuperat mallorcanskt landskap med två spretande sjöar som ger ytterligare karaktär. Dess höga läge erbjuder fantastisk utsikt över det livliga Palmaområdet och känslan att slå ut på hål 8 med den vackra Palma Cathedral som bakgrund är mäktig. Golfentusiaster kommer garanterat bli förtjusta i böljande fairways och stora greener som erbjuder många utmanande flaggplaceringar.

Utöver dessa banor finns även Son Quint Pitch & Putt. Denna träningsbana har nio hål, mäter 655 meter och ligger intill Son Quint.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Parkbanor. Son Quint är något kuperad.
Banfakta Son Vida: Par 71, 5601 4738
Son Muntaner: Par 72, 6226 5968 5465 5170
Son Quint: Par 72, 6205 5929 5490 5119
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Son Vida: Fred Hawtree (1964), Kurt Rossknect (2001)
Son Muntaner: Kurt Rossknect (2000)
Son Quint: Ramón Espinosa, Kurt Rossknect (2007)
Fr. 0 KR

Spanien, Mallorca

Castillo Hotel Son Vida

Med bästa tänkbara läge, bara 5 km från huvudstaden Palma, och med tre golfbanor utanför dörren ligger fantastiska Castillo Hotel Son Vida. Hotellet ingår i “The Luxury Collection of Marriott International”, vilket definitivt borgar för en vistelse av högsta kvalité.