Salobre Old Course

Old Course

The Old Course öppnades 1999 och är trots sina inte allt för höga ålder en av de äldsta banorna på ön. Här möter man en parkbana designad av Roland Favré som mjukt slingrar sig fram över området på den platå som hela resorten vilar på. Det är tydligt hur man lyckats få banan anpassad till den naturliga miljön. Old Course bedöms inte vara alltför svår, men visst hittar såväl medelgolfaren som låghandicaparen sina utmaningar. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, framförallt på utslagen. Ett par 3 som sticker ut är hål 11. Från gul tee 168 meter och från röd 102 meter där tees är snyggt anlagda med en krans av sten runt och greenen är påfallande liten. Här krävs sannerligen precision! Det går att gå banan och då det ingår heldagsgreenfee är det även lätt att gå av efter 9 hål då man kommer tillbaka till startern.

 

New Course

Glädjande nog öppnades 9 hål på New Course igen under hösten 2022 efter att fått vila under pandemin. De hål som utgör 9-hålsslingan är hål 1, 2, 3 tillsammans med hål 13–18. På detta vis får man tre niohålsslingor som kombineras enligt schema. New Course har en bitvis dramatisk sträckning på toppen av Gran Canaria. Vackert om än lite knixigare och mer kuperad bana jämfört med Old och av denna anledning är det obligatoriskt med golfbil när man spelar denna slinga.

Golfbil ligger inte i paketet utan betalas på plats. Största anledningen till detta är att man kan önska vilka slingor vi ska förboka och på så sätt blir det rakast och enklast att lösa eventuell golfbil på plats.

 

Bansträckningarna på Salobre Golf är uppdelade i följande slingor:

A = Old Course (18 hål) – spelas 08:00-14:30

B = Old 10-18 & New Course (9 hål) – spelas 08:00-10:00

C = New Course (9 hål) & Old 1 – 9 – spelas 08:00-09:50 samt 12:30-14:20

* På New Course råder obligatorisk golfbil som betalas på plats. Då man själv kan önska hur vi ska boka kombinationerna så blir det en omöjlig uppgift att på förhand räkna ut hur mycket golfbil som ska ingå. Därför har vi tagit bort den kostnaden på priset så betalr man bilen på plats. Den kan då naturligtvis nyttjas även på Old Course.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Roland Favré (1999)
Fr. 0 KR

Spanien, Gran Canaria

Salobre Golf

Kombinera sol och värme med fantastiskt boende och härlig golf på en av Kanarieöarnas allra bästa golfresorter. Hotellet är toppfräscht och erbjuder avkopplande lyx tillsammans med ett perfekt läge intill de 27-hålen på Salobre golf.

Fr. 0 KR

Spanien, Gran Canaria

Seaside Palm Beach

Omgivet av Maspalomas sanddyner, mellan havet och en 1000 år gammal palmträdgård, ligger denna 5-stjärniga pärla - Seaside Palm Beach Hotel. Hotell är det första på hela Kanarieöarna som blev medlem i Design Hotels och i kombination med Gran Canaria Golfpass får man både en excellent vistelse och en perfekt golfresa!