Royal County Down

I den enastående naturligt vackra miljön i Murlough Nature Reserve och bara ett par minuters promenad från Slieve Donard Resort & Spa står man i Proshoppen och fingrar på en lammullströja med det tjusiga klubbemblemet Royal County Down. Golfbanan som toppar alla seriösa rankinglistor över vilken som är världens bästa golfbana! Förväntningarna blir av naturliga skäl skyhöga och nog kostar man på sig några extra puttar och ytterligare ett toalettbesök innan tee off! Royal County Down Golf Club grundades redan 1889 och omtalas än idag som en av öns svåraste! I ett tidigt skede uppmanade det nybildade rådet för klubben, i en blandning av entusiasm och hybris, Old Tom Morris att resa över från St. Andrews ”för ett belopp som inte överstiger £4”, att inspektera vad som fanns och ge råd om de andra nio hålen. Klokt investerade pengar skulle det visa sig.

En bra dag finns faktiskt goda förutsättningar att njuta sig igenom rundan med hedern i behåll. Men som en anrik linksbana får man ta sig an ett antal blinda slag och det kan vara klokt att boka en caddie.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71, mått i yards 7186 6878 6641 6249
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, caddies (senior, Standard & fore-caddies)
Bandesign 1889