Real Club de Sotogrande

Det här är Robert Trent Jones första design i Europa och den anses vara en av hans bästa. Enligt honom själv hör den till hans fem favoriter av över 500 han skapat världen över.

När Real Club de Sotogrande öppnade 1964 var Robert Trent Jones första design i Europa ett faktum. Och oj vilken bana han skapat! Det lummiga parkområdet och Sotograndes läge nära havet precis öster om Gibraltar var verkligen som gjort för att spela golf i. Då urbaniseringen på den tiden var minimal kunde Mr Jones varsamt välja den exakta platsen och banan var den första i Europa med både Bermudagräs och ett komplett bevattningssystem. Banan har genom åren haft ett antal större tävlingar och bitvis varit svår att få tillträde till för gäster. Numera är man dock välkommen på bestämda tider och till en hög prislapp. Ett besök till Real Club de Sotogrande ger dock valuta för pengarna. Under 2011 klubbades ett renoveringsförslag igenom och arkitekten Roger Rulewich, som i 35 år arbetade som Trent Jones högra hand, och av hans partner David Fleury, anlitades.

Projektet skapade större greener och man byggde in ett omfattande dräneringsnät och dessutom grundade man med 71 000 ton kiselhaltig sand. Golfbanan invigdes igen i juli 2016 och ingår i det förträffliga ”bucket list-paketet” Spain’s Finest.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6492 6305 5873 5427 5148
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Hcp-gräns 24 för herrar, 30 för damer
Bandesign Robert Trent Jones (1964), Rulewich & Fleury (2016)
Övrigt Besökare spelar mån-fre 10:54-12:06