Penina Golf

Penina har tre olika banor att spela beroende på vad man är ute efter. Det finns en fullängds mästerskapsbana och två kortare alternativ för den som vill slipa på tekniken.

Penina Championship Course

Penina är pionjären bland Algarves alla golfbanor och numera känd som Sir Henry Cotton Championship Course. När den trefaldiga British Openmästaren Sir Henry Cotton uppmuntrades att besöka Portugals sydkust och lägga ut en bana på det som tidigare var ett risfält var det den första golfbanan som byggdes på Algarvekusten. Året var 1966 och resultatet blev minst sagt lyckat då banan genast huserade flera större tävlingar. För att modernisera anläggningen anpassades banan efter nya mått 1995 och räknas än idag till en av de allra bästa längs kusten. Här finns många olika vatten i form av dammar och diken samt upphöjda greener som sätter även den bästa golfaren på prov. Banan kännetecknas av sitt pedantiska skick och spännande par 5 hål.

The Resort Course

En modernare 9-hålsbana med 18 tees som ligger på den norra sidan av hotellet. Banan fyller Sir Henry Cotton’s principer med ett antal sjöar och strategiska bunkrar som gör det till en riktigt fin bana för spelare på alla nivåer.

Academy Course

Utöver dessa två banor finns även också denna 9-hålare som ett perfekt komplement för en träningsrunda.

 

Penina kan även stoltsera med ett av Europas allra bästa träningsområden. Efter att ha spenderat närmare 10 miljoner kronor enbart på detta har man nu en toppmodern drivingrange med plats för 70 golfare och tillhörande putting- och chippinggreener.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Championship Course, Par 73, 6273 5827 5414 5140
Resort Course, Par 35, 2987 2629
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Sir Henry Cotton (1966)
Fr. 18.495 KR

Portugal, Algarve

Tivoli Lagos

Den pittoreska hamnstaden Lagos är en attraktion i sig och med Tivoli Lagos som bas får du verkligen ut max av din golfresa! Boende i hamnstadens centrum nära alla restauranger, pubar och caféer men ändå med korta avstånd till de olika golfbanorna i trakten.