Leopard Creek Country Club

Leopard Creek Country Club är begåvad med två mycket bra banor av väldigt olika sort. Den mest välkända är den fina mästerskapsbanan, Championship Course men man har också en grymt bra par 3 bana som är något utöver det vanliga.

Anläggningen som spänner över 360 hektar ligger längs Crocodile River och gränsar till de södra delarna av Krügerparken.

Leopard Creek Championship Course

Denna åtråvärda bana är högst rankad i landet och normalt sett mycket svår att få tillgång till då det bara är medlemmar och få utvalda gäster som får chansen att njuta här. Förutom enastående layout mellan Crocodile River och Kruger National Park har man ofta de vilda djuren som åskådare. Hål 13 anses vara signaturhålet där greenen ligger direkt vid kanten till Crocodile River  men 32 meter ovanför vattenytan. Vyerna in i Krügerparken är magiska och man glömmer inte denna plats i första taget. Banan är en utmaning med stora höjdskillnader, smart utplacerade bunkrar och oändligt många vattenhinder men låt det inte hindra dig. Att spela här är få förunnat och en verklig upplevelse.

Leopard Creek Par 3 Golf Course

Leopard Creek har även uppdaterats med vad som kan vara världens bästa Par 3-bana. Den har använts flitigt när mästerskapsbanan varit stängd på grund av renoveringar eller för att prepareras inför kommande tävlingar. Detta med strålande betyg från gästerna som tycker att de får en mycket hanterbar bana att spela i en unik miljö. Spelet avrundas med en rejäl lunch i det ikoniska klubbhuset.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Leopard Creek, Par 72,  6728 6689 6047 5027
Faciliteter vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Övrigt Strikt dresscode
Bandesign Gary Player (1996)
Fr. 0 KR

Sydafrika, Rovos Rail

Rovos Rail African Golf Collage

Vi har glädjen att erbjuda några få platser på Rovos unika resa African Golf Collage. En resa som startar i Kapstaden och slingrar sig hela vägen upp till Pretoria. Dagarna fylls av golf, god mat & dryck och oförglömliga upplevelser. I upplägget spelas så klart golf men det finns också ett separat program för icke golfare ombord på tåget som man välja om så önskas.