Lemuria Golf Course

Lemuria Golf tillhör samma hotellkedja som 36-hålsanläggninen Belle Mare Plage på Mauritius. Detta är den enda 18-hålsbanan på Seychellerna men det finns även en 9-hålsbana på huvudön Mahe. Lemuria Golf har par 70 och mäter endast 5605 meter från backtee men de har nog fått tänka både en och två gånger för att få plats med 18 hål. Att banan är relativt kort tänker man inte på när man väl spelar den. Den har en hel del väldigt bra golfhål och en bra mix av svåra och lite lättare hål. Det är fler vattenhinder än vad man först kan tro och det gäller att vara rak från tee då fairways är smala.

Lemuria Golf är en golfbana med två ansikten, hål 1-12 är ganska flacka med traditionella golfhål som inte borde göra någon besviken. Hål 13-18 ligger på andra sidan en mindre väg och har en helt annan karaktär då naturen där är väldigt kuperad. Det är verkligen spektakulärt och fantastiskt vackert. Hål 13 och 14 går brant uppför och det finns säkert de som tycker att dessa tillhör kategorin tveksamma golfhål. En sak är dock säker, alla kommer ihåg hål 15. Detta par 3-hål spelas från den högsta punkten på banan och hela vägen ned till havsnivå. Vet inte riktigt hur stor nivåskillnad det kan vara, men det är åtskilliga meter. I bakgrunden ser man stranden Anse Georgette, som klassas som en av världens vackraste stränder.

Hål 16 är ett svårt par 5-hål där man har en riktig getingmidja och en svårträffad green. Hål 17 är som många av de andra par-3 hålen riktigt bra och avslutningen är magnifik. Om man på hål 15 hade utslaget på den högsta punkten så ligger utslaget på hål 18 definitivt på den näst högsta höjden och här ser man förutom vattnet nästan hela hotellanläggningen. Det är i allra högst grad ett utslagsgivande avslutningshål. Det känns som att man har ganska mycket plats på utslaget men det är tajtare än vad man tror och det är lätt att lägga sig i vattnet på höger sidan eller ut i den tropiska växtligheten på vänstersidan. Andraslaget blir väldigt strategiskt avgörande då greenen delvis vaktas av vatten och bunkar, men det stora problemet är att inte hamna mask bakom det stora trädet mitt på fairway.

Lemuria Golf är i första hand vad man brukar kalla en resort-bana för hotellgästerna, men den håller hög klass och är väldesignad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Resort/Parkbana
Banfakta Par 70, 5595 5183 4882 4299
Faciliteter Buggies, hyrklubbor, shop
Bandesign Rodney Wright / Marc-Antoine Farry (2000)