Le Robinie Golf Club

Tidigt på 90-talet, såg Jack Nicklaus ett område på 70 hektar mellan Olgiate och Solbiate Olona. Han visste att det var menat att bli Le Robinie Golf och visste precis vad som behövdes göras. Grävmaskinerna började jobba och fördelade om två miljoner kubik jord och grus tills han hade ett mästerverk av sluttningar, dalgångar, bunkrar, terrasser och dammar med det omisskännliga kännemärket ”Golden Bear”. Över hundra golfbanor över hela världen har designats av Jack Nicklaus, men bara en i Italien – denna! Ett mästerverk som klassas som en av landets absolut bästa. Nicklaus, som är tvångsmässigt petig, har ändrat och justerat många av de 18 hålen för att få exakt det resultat som han planerat. Denna bana tillåter spel på alla nivåer med flera utslagsplatser på varje hål och alla golfare, från nybörjare till proffs, kan få tillfredsställelse här. Den offensiva spelaren få bra utdelning då det finns många lägen att spela ”risk and reward” från, men det är också ett nöje att spela för den som är mer defensiv och strategisk.

Banan är både en fröjd för ögat och själen, mycket väl underhållen, och dessutom ligger den bara 15 kilometer från Malpensa Airport i riktning mot Milano. I direkt anslutning till banan ligger klubbhuset/golfhotellet där gästerna på restaurangen kan njuta av utsikten över banans två sista hål från den härliga verandan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana (en s.k. "stadiumcourse")
Banfakta Par 72,  6520 6168 5798 5384
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (1995)
Fr. 0 KR

Italien, Milano

Le Robinie Golf Resort

Le Robinie erbjuder boende i bekväma hotellrum eller lägenheter, sobert inredda med balkong eller terrass och utsikt över golfbanan - Jack Nicklaus natursköna mästerverk! Allt detta inramat av alpernas mäktiga bergstoppar i norr.