La Finca Golf

Golfbanan på La Finca är en pärla och anses av många vara en av de bästa i det golftäta området kring Alicante. Banan är belägen som i en dalgång nedanför det inbjudande klubbhuset och hotellet där hålen slingrar sig fram bland olivträd och palmer. Banan är av parkkaraktär med lätta onduleringar vilket gör den hyfsat tacksam att gå och banan har även ett antal vattenhål som skapar en tjusig inramning. Greenerna är mycket omväxlande med en del onduleringar där det ofta gäller det att hitta rätt platå för att ha chans på en bra score. Banans layout passar alla golfare, det finns gott om plats på de flesta fairways, men den djärve inbjuds även till att chansa för att eventuellt spara några slag. Ett bra exempel på det är hål 17, en par 4:a, där den som slår långt har chans att nå greenen på ett slag, men då krävs en carry på 210 meter över vatten! Hål 7 är även speciellt på sitt sätt, här är nämligen greenen helt fyrkantig, annorlunda och mycket uppskattat – precis som med hela La Finca Golf Resort!

Till denna resort tillhör även Villa Martin som ligger ca 20 km från La Finca. Om man önskar att variera sitt spel kan man enkelt byta sin greenfee till denna. Ev. transfer tillkommer.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6394 6032 5411
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Bandesign Pepe Gancedo (2002)
Fr. 18.895 KR

Spanien, Alicante

La Finca Resort

Bara en halvtimme från Alicante flygplats, ligger den fantastiska golfresorten La Finca. Här erbjuds ett modernt designhotell intill en golfbana av toppklass i en avkopplande och rogivande miljö – allt detta i Spaniens solsäkraste område!