La Cala Golf

La Cala är smått unikt med sina tre mästerskapsbanor, var och en med sina utmaningar. Samtliga är designade av amerikanen Cabell Robinson som även skapat storheter som La Reserva och Finca Cortesin, även de i Andalusien. Flera hål är mycket smart konstruerade och hela anläggningen håller en superb finish.
Inför säsongen 2019 görs en större investering i att höja standarden på framför allt Campo America. Bland annat ser man över samtliga bunkrar och fairways och utökar servicen på banan. Självklart sker detta inte på bekostnad av de andra två banorna som också fortsatt kommer att underhållas med god kvalitet. Då terrängen här är mycket kuperad rekommenderar vi golfbil.

Campo America – Premium Course

Kallades tidigare North Course och bjuder på spektakulära vyer ner mot Sierra de Ojén och Medelhavet. Många av hålen har en säker sida och en farlig sida. Den kuperade terrängen ger en layout där fairway ofta kantas av en ravin på ena sidan och en tacksam lutning in mot banan på andra. Här kan man ofta med fördel sikta mot semiruffen och räkna med att få bollen tillbaka ner på fairway. Bitvis breda fairways och relativt få bunkrar gör ändå detta till en något enklare bana för drivern. Man ska dock planera sitt spel då det lönar sig att försöka placera bollen inför nästa slag snarare än att slå så långt man kan. Även inspelen kräver bitvis rätt längd för att man inte ska tappa onödiga slag runt green. Det finns vattenhinder på 9:e och 16:e hålet.

Campo Asia

Tidigare kallad South Course, är den äldsta av de tre banorna och bjuder på massor av utmanande golfhål. Det är också den kortaste och mest tekniska av de tre banorna. Är det någon banan man ska ge sig på att gå runt så är det denna. Den är lite flackare och både hål 1 och 18 ligger direkt vid klubbhuset. Håll utkik efter hål 10: e med sin klassiska design. Även det 18:e är kritiskt där många fått uppleva att alltför mycket klubba kan förstöra scorekortet. Greenen på artonde hålet ligger dessutom direkt nedanför klubbhusterassen, så här kan du räkna med publik till puttandet.

Campo Europa

Anses vara den lättaste banan för medelgolfaren. Den har generösa fairway’s och har något större greener än Campo America och Asia. Noterbart är att floden Ojén gör sig påmind på åtta av hålen och skär igenom tre fairways. Hål 14 är inte vilken par 3:a som helst. Den mäter hela 233 meter från back tee vilket är den maximala gränsen för vad som är tillåtet för en par 3:a. Dessutom är 11:an ett par 5 på 524 meter. Terrängen är mycket kuperad, men höjdskillnaderna betas framför allt av mellan hålen.

Det ska nämnas att även om America exempelvis är flackare än Asia så är det inga banor man går runt på om man inte vill ha rejäl träning. Lyckligtvis så ingår golfbil enligt följande generösa upplägg: Lågsäsong = alltid fri golfbil. Högsäsong = fri golfbil sön-tor alla tider, fre-lör alla tider utom mellan 10.00-13-00. Summerat ett mycket bra upplägg för den som gärna spelar med golfbil!

Drivingrangen ligger en bit från klubbhuset och man tillhandahåller transport dit för den som vill träna på svingen. Avståndet gör det kanske inte optimalt att slå en hink precis  innan tee off men varför inte efter rundan… Det finns dock en puttgreen precis vid klubbhuset.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Kuperade parkbanor
Banfakta America, par 72, 6009 5600 4994 4619
Asia, par 72, 5925 5412 4785 4467
Europa, par 71, 6014 5705 4829 4556
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Cabell B Robinson (1989)