Hillside Golf Club

Hillside Golf Club betraktas allmänt som en av de allra finaste brittiska golfbanorna som ännu inte arrangerat The Open. Kanske är det för att närmaste grannen heter Royal Birkdale! I vilket fall så var det ingen mindre än Greg Norman som en gång påstod att Hillsides sista nio var "de bästa i Storbritannien"!

Hillside ligger som sagt bara ett stenkast från Royal Birkdale, mitt bland sanddynerna i utkanten av Southport, och har många av sin grannes attribut. Starten domineras, liksom många linksbanor, av järnvägen som går parallellt med öppningshålen. De bakre nio designades om på 1960-talet och har en serie hål som sitter kvar på näthinnan långt efter besöket. Sedan omarbetningen har Hillside varit värd för flera stora evenemang och det var här Marcus Kinhult tog sin första Europatourseger när han under British Masters 2019 vann med ett slag före trion Eddie Pepperell, Robert MacIntyre och Matt Wallace.

Alan Hansen, den tidigare försvararen i Liverpool och Skottland och en golfare med lågt handikapp, sätter Hillside tillsammans med Augusta National som sin favoritbana i världen. ”Jag kan inte tänka på en bättre bana,” sade han. ”Jag kanske är partisk, genom att vara medlem, men det är verkligen en fantastisk layout och dess bakre nio är oöverträffade. ”Jag spelar inte golf för skojs skull”, tillade han, ”jag är för tävlingsinriktad för det. Hillside är verkligen ett rejält eldprov och jag älskar det.”

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links
Banfakta Par 72/75,  6326 6164 5902 5544 5299
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Fred Hawtree (omdesign 60-talet)
Fr. 0 KR

England, Västkusten

Englands Golfkust

Kuststräckan mellan Liverpool i söder och och Lytham i norr kallas kort och gott för Englands golfkust. Här är koncentrationen av mästerskapsgolf oöverträffad med 11 av topp 100 i Storbritannien. Sedan 1897 har The Open Championship arrangerats hela 33 gånger på tre av dem; Royal Birkdale, Royal Liverpool och Royal Lytham & St. Annes.