Golf Sainte Baume, Marseille

Golf Sainte Baume är en av de första golfbanorna i Resonance Golf Collection-nätverket. Byggnationen av banan startade i slutet av 1986 under ledning av arkitekten Robert Berthet och öppnade de första nio hålen och drivingrangen våren 1988. Resten av banan blev helt driftklar i november 1988. Sedan dess har det gjorts många förbättringar på golfbanan för att förhöja spelupplevelsen för golfare. Klubben har jobbat med att förbättra hela banan och man har byggt om dränerings- och bevattnigssystemet, samt planterat mängder av träd och förfinat dammar med fontäner. En ny kompaktare bana stod färdig 2021.

På tee har man en vidsträckt utsikt över fairways och de upphöjda greenerna. De omgivande vattenhindren lägger till en extra svårighetsgrad och gör varje hål unikt. Banan är omgiven av vacker natur och den utmanande banlayouten har noga placerade fairways, träd och vattenhinder som skapar en spännande utmaning för alla nivåer av golfare. Greener och fairways är välskötta och ger en känsla av professionalism och kvalité, vilket gör upplevelsen ännu mer minnesvärd.

Naturen runt banan är en höjdpunkt i sig själv. Det kan vara värt att ta en paus för att njuta av den stillsamma atmosfären och de vackra bergen som ramar in området.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man givetvis spela en jämförbar golfbana som håller lika hög klass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/skogsbana
Banfakta Par 72, 5982 5679 5083 4868
Drivingrange Ja. Utslag från matta.
Hcp-gräns 54
Bandesign Robert Berthet