Golf del Sur

Golf del Sur är en klassiker på Teneriffa där det har spelats flera Europatourtävlingar, bland annat Open de Tenerife. Denna 18-hålsanläggning har bunkrar med svart lavasand ”picon”.  Ovanligt och vackert!

Golf del Sur

Golf del Sur är en av de bästa golfbanorna på Teneriffa och banan har stått värd för Europatourtävlingar, vilket borgar för god kvalitet. Det är vackert på Golf del Sur, från klubbhuset har man utsikt över första tee och även över övningsområdet. Banan har 18 hål av varierande karaktär, en del hål är lätt böljande, andra är mer flacka. En del erbjuder spännande raviner men så gott som alla hål kantas av vajande palmer och spektakulära kaktusar. Kännetecknande är också att hålen bjuder på breda fairways och stora greener. Här finns även någonting så speciellt som finkornig svart lavasand i bunkrarna, vilket ser lite annorlunda ut men är inte helt ovanligt på Kanarieöarna.

Golf del Sur slog upp portarna 1987 och bestod då av tre 9-hålsslingor som hette Links, North och South. Dessvärre stängdes South 2021 för att omvandlas till bostäder och ett större parkområde. Det är alltid tråkigt när golfen får ge vika för mer lukrativa ekonomiska intressen men Golf del Sur är fortfarande en väldigt bra golfanläggning.

Den nuvarande 18-hålsslingan bestående av North och Links har flera riktigt bra golfhål. Ett bra exempel är hål 3 på North som är ett riktigt svårt par 5-hål med en djup ravin längs hela högersidan och en green som vaktas av välplacerade bunkrar. Det är främst på Linksslingan som man får den magiska utsikten över havet och när det är riktigt klart väder så kan man skymta Gran Canaria i horisonten. På Linksslingan finns också ett par vattenhinder som kan ställa till det lite, främst på hål 3 till 5. Golf del Sur är en välskött och kompakt anläggning där det är korta avstånd mellan klubbhus, restaurang, drivingrange och första tee.

Klubbhuset är familjärt och trevligt och utsikten från terrassen över banan och havet är magnifik. Här är det verkligen skönt att bli sittande med läskande dryck och gå igenom sin nyligen avverkade runda på Golf del Sur.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Links Course (A), Par 36,  2835 2796 2521
North Course (B), Par 36,  2911 5799 2509
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 26. Damer 36.
Bandesign Pepe Gancedo (1987) Manuel Pinero (2005)
Fr. 0 KR

Spanien, Teneriffa

Tivoli La Caleta

Tivoli La Caleta Resort & Spa har ett enastående läge intill havet på Teneriffas solsäkra sydkust. En prunkande trädgård med tre pooler är allt som skiljer hotellbyggnaden från havet och här varvas en avslappnande vistelse med spel på några av öns bästa golfbanor.