Golf Club Genova St. Anna, Savona

Golf Club Genova St. Anna ligger i hjärtat av Riviera di Ponente. Banan är öppen året runt och är designad av den världsberömda golfbanearkitekten Robert von Hagge (1927-2010). Hagge har tillsammans med sitt team byggt och renoverat över 250 banor världen över. Bland de mest kända banorna finns Le Golf National i Paris och Blue Monster at Doral i Miami.

Golfbanan är uppdelad i två niohålsslingor, Sea Route och Monti Route. Den förstnämnda är placerad på den lite flackare delen av området, medan Monti Route jobbar sig in mot foten av berget och är lite mer ondulerad.

Redan på ettans tee på Sea Route inser man att detta kommer bli en fantastisk upplevelse, då man därifrån ser stora delar av banans layout och framförallt har en generös och inbjudande fairway framför sig. Första hål är ett par 5-hål som vaktas av dammar på båda sidor av fairway för den långtslående. Hålet ramas vackert in av kullar och sluttningar som vätter in mot både fairway och green. Hål två är ett vackert par 3-hål över vatten och det är här man förstår att känslan från ettans tee kommer besannas.

Utöver en mycket trevlig och utmanande golfbana har klubben satsat stort på träningsområden. Detta har burit frukt på så sätt att man varit en fostrande klubb åt den italienska golfstjärnan Matteo Mannassero.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man givetvis spela en jämförbar golfbana som håller lika hög klass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5716 4797
Drivingrange Ja. Utslag från matta och gräs.
Hcp-gräns 54
Bandesign Robert von Hagge