Donnafugata Golf

För golfentusiaster är Donnafugata Golf Resort & Spa perfekt! Här finns två exklusiva 18-hålsbanor och utmärkta träningsområden för upp till 70 personer. Behöver du slipa på svingen finns väl kvalificerade och flerspråkiga PRO’s att tillgå.

The Parkland Course – Gary Player signature course

The Parkland Course är designad av Gary Player, en levande legend i golfvärlden. Den gamle storspelaren är numera en av de mest kända formgivarna i världen, med mer än 200 designprojekt på alla beboeliga kontinenter. Banan är mycket underhållande att spela och väldigt fint konstruerad. Hålen har integrerats så varsamt i terrängen att man har svårt att skilja det konstgjorda från det naturliga. Att platsen är historisk blir man ofta påmind om. Några av hålen flankeras av typiska sicilianska stenväggar och bredvid det 18:e kan du besöka en arkeologisk plats. Dessutom kan man, endast 100 meter från tee på hål sex, hitta en grekisk begravningsplats med anor från sjätte århundradet före Kristus. Det är vad man kan kalla golf, natur och historia allt i ett!

The Links Course

En mäktig golfbana designad av den Italienska arkitekten Franco Piras. Hålen är utlagda runt två stora böljande dalar som lugnt välkomnar spelarna varje dag. Från flera punkter på banan kan man se Malta vid horisonten en klar dag. Flera vattendrag skapar en stark karaktär och banan inramas ofta av flyttfåglar som har strandkanten som sin naturliga ”stopover” på väg söderut. Vinden är förstås en faktor som påverkar slutsumman i scorekortet. En annan kan vara årstiden då banan bjuder på generöst rull under den torra och varma tiden på året, medan exempelvis den tidiga våren bjuder på ett frodigt gräs med lite broms i. Mellan hål 9 och 18 finns det en naturlig amfiteater.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbana, Linksbana
Banfakta Parkland, Par 72, 6530 6175 5805 5395 5052
Links, Par 72, 6673 6342 5973 5656 5272
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Parkland Course, Gary Player
Links Course, Franco Piras