Diamond Country Club

Upplev Österrikes enda Europa Tour-destination.

Diamond Country Club

Stjärnarkitekten Jeremy Pern skapade ett extraordinärt golflandskap i Tullnerfeld ca 5 mil väster om huvudstaden Wien och ända sedan 2010 har Europatouren spelats på Diamond Course. Banan har sannerligen bjudit på tuffa bataljer mellan stjärnspelare som Jiménez, John Daly, Padraig Harrington och Kaymer. Ur svenska ögon sett så nådde Norén en topplacering redan 2010 och första svenska segern togs av Mikael Lundberg 2014.

Även om Europatourbanan är Diamond Course är huvudattraktionen så har Diamond Country Club ytterligare två slingor – en 12-hålare i form av Country Course och en 9-hålare som heter Park Course. Banorna är riktigt fina fullängdare om än kortare och mer lättspelade än Diamond Course och det går utmärkt att spela dessa som en 18-hålsbana i sig. Samtliga banor har parkkaraktär men går igenom lummiga ridåer av väl uppvuxna träd. Oftast är hålen isolerade från varandra och för det mesta hör man endast fåglarna som kvittrar. Sjön i området, som har klart fint vatten med en hel del fisk, gör sig ständigt påmind då den kantar flertalet av hålen på Diamond Course. Flera av mästerskapsbanans hål kandiderar till signaturhål och det lär krävas flera rundor för att bestämma vilket som är favoriten. Golfklubben har riktigt fina träningsområden och man kan hyra både manuella och elektriska golfvagnar, samt buggies eller golf-segways.

Vill man spela ännu fler golfbanor så äger resorten även Ottenstein Golf Club som ligger i ett idylliskt och mer kuperat landskap ca 40 minuter västerut. Vi kan även boka exempelvis Golf Club Schönborn

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Diamond: Par 72  6819 6465 6130 5821 5457 5011
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Fr. 0 KR

Österrike, Wien

Diamond Country Club

Det är inte utan anledning Diamond Country Club huserat Europatouren varje år sedan 2010. Detta är en exceptionell resort i lummig miljö på den Österrikiska landsbygden men ändå med närhet till den pampiga huvudstaden Wien.