Casa De Campo Golf

Här är golf inte något man gör för att fördriva tid, det är en livsstil. Med tre fantastiska banor utkarvade längs Karibiska Havet är det kanske inte så konstigt. Både nybörjare och proffs kan få precis den utmaning man önskar vare sig man spelar här för första eller 50:e gången.
Pete Dye är en bandesigner av rang och den mest kända skapelsen är förstås Teeth of the Dog. Men på denna kompletta resort finns ytterligare två banor i enastående Dye Fore och The Links.

Teeth of the Dog 

Ja det är inget snack om att detta är Pete Dye’s signaturbana alla kategorier. Rankad etta i Karibien och ständigt bland världens topp 30 så har Teeth of the Dog ett rykte som är välförtjänt. Banan ritades redan på 60-talet och är som handskuren ur den robusta kusten. Konturen ur ett fågelperspektiv liknar en hunds tänder vilket ska ha gett den sitt namn, även om vissa vill hävda att det är för att banan ”biter” tillbaka till den som försöker spela för djärvt! I det här fallet är det tur att det är obligatoriskt med minst en caddie på Teeth Of the Dog. Det behövs någon som kan visa dig den rätta spellinjen. Hålen utmed havet är mycket omtalade och får både golfklubborna och kameran att gå på högvarv. De är så pass hänförande att man lätt glömmer de andra hålen på banan, men det ska understrykas att även de har en riktigt bra layout och är en fröjd att spela. Helt klart väntar 18 helt fantastiska golfhål på Teeth of the Dog.

Dy Fore (Marina/Chavon/Lagos)

Den senaste skapelsen är banan Dye Fore. Också detta är en riktig klassbana som istället för att gå längs havet spelas upp mot höjderna vid flodbanken med helt makalösa vyer över marinan och hela den enorma resorten. Dye Fore bjuder på 27 hål i tre olika 9-hålskombinationer och på några av dem är man längst ut på klippan som sedan sluttar ner i nästan 300 meter till Chavónfloden nedanför. Mäktigt är ordet!

The Links

Den tredje banan i området är The Links. Denna hamnar lätt i skuggan av sina ”kompanjoner”, men låt er inte luras – skulle man besöka en golfresort med en så pass bra bana som The Links skulle man kunna spela varje dag under en vecka och vara glad för det. Bana påminner i sin layout om en typisk Linksbana på Brittiska öarna. Den vindlar sig igenom Casa De Campos ägor och även om den inte ligger direkt vid havet så kan man blicka ut över havet nu och då. Mjuka kullar och strategiska vattenhinder ger en kul golfupplevelse.

 

En sak är klar, under en vistelse här kommer du att uppleva en väldigt lugn och skön ö med bedårande golf.

Fakta

Antal hål 63 (2x18 + 3x9)
Bankaraktär Parkbanor/Seaside
Banfakta Teeth of the Dog: Par 72, 7471 7077 6485 6015 4906
Dy Fore (Lagos/Marina): Par 72, 7714 6951 6520 6070 5225
The Links: Par 71, 6664 6040 5411 4537
Faciliteter Drivingrange, puttgreen,chippning, bunkrar, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Bandesign Pete Dye