Alenda Golf

Alenda Golf ligger knappa halvtimmen med bil från Hotel Bonalba och skulle kunna kategoriseras som en spansk "hidden gem".

Banan ligger i en ganska kuperad terräng som tenderar att kräva golfbil men det är fullt möjligt att gå runt också.

Man har helt anpassat banan efter miljön och inte tvärtom. Här ska du verkligen inte låta dig luras av att det ser enkelt ut. De första nio hålen är inte så långa men rätt så breda och här gynnas den som spelar smart före den som gillar att ”panga på”. De sista nio kräver lite mer fokus då de är mer tekniskt utmanande men även här är precision och planering att föredra framför längd. Alla klubbor i bagen kommer komma till användning på denna underhållande bana som spelas ganska fort då det är korta avstånd mellan hålen. Här njuter både amatören och singelhandicapparen bara man väljer rätt tee.

Klubbhuset är ultramodernt och här finns förstås allt som ska finnas i ett klubbhus och lite till. Snygg restaurang med en trevlig veranda där man blickar ut över 18:e. Shopen är fullt utrustad och om du tar hissen ner så landar du hos caddiemastern där du hämtar ut din bil eller vagn. 1:a tee ligger direkt utanför och sida vid sida med drivingrangen. Drivingrangen är dessutom upplyst och öppen till 22.00.

Räcker det inte med golf så finns det paddle också.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6245 5888 5500 5138
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Roland Favrat (1999)