The K-Club

The K-Club

Irlands bästa parkbanor?

På The K-Club, finns det två magnifika golfbanor, Ryder Cup Course och The Smurfit Course. Bättre parkbanor än så här går bara inte att hitta och detta var också skådeplatsen för Ryder Cup 2006.

Fakta

Avstånd flygplats Dublin ca 40 km

Väder just nu

10℃

The K-Club Golf

Här finns två av de bästa parkbanor som går att hitta på Irland - The Ryder Cup Course & The Smurfit Course.

The Ryder Cup Course

Ritad av självaste Arnold Palmer och räknas som en av de 3 bästa parkbanorna i Irland. En mycket spännande och utmanande bana i ett parklandskap med fin natur och ståtliga träd som kantar många av hålen. Dessutom finns flera strategiska vattenhinder som tillsammans med snabba greener kännetecknar  “A Palmer Course”. Om du spelar den från backtee har du en utmaning framför dig, det kommer krävas både längd och raka slag. På avslutningshålen spelar du intill det magnifika hotellet vilket är en mycket vacker finish. Låt dig inte luras av skönheten, hål 17 känns relativt kort från tee men du har floden Liffey till vänster och en hel del träd till höger som gärna drar åt sig bollen.

The Smurfit Course

Även om det är Arnold Palmer design även på denna bana så är den helt olik sin systerbana. Denna kallades från början South Course och har fler bunkrar och strategiska vattenhinder. På The Smurfit Course har man från början schaktat runt stora massor för att skapa layouten vilket märks på signaturhålet som är hål 7 och kallas Swallow Quarry. Det är ett levande exempel på hur en bra bandesigner kan bygga golfhål som passar in i naturen även om man här har sänkt fairway med mer än 20 meter…

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Ryder Cup, par 72,  6721 6232 5706 4967
The Smurfit, par 72,  6655 6240 5837 4968
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Arnold Palmer (1991 Ryder Cup, 2003 The Smurfit)

The Island Golf Club

Denna dramatiska bana härstammar från slutet av 1800-talet och är en av Irland allra bästa linksbanor. Den kan liknas med den mer kända Royal County Down i Nordirland. Namnet är inte riktigt rätt då man spelar på en halvö men fram till 1973 så tog man sig till banan med båt. Namnet känns dock logiskt när man är på banans bakre nio där flera av hålen vetter mot den mysiga staden Malahide och tjusiga Grand Hotel nästan är på simavstånd. Banan stoltserar med de högsta sanddynerna på östkusten och är sannerligen en linksbana värd namnet som också kräver ett golfspel utöver det vanliga.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71 (herrar), par 75 (damer) 6312 5962 5444
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Fred Hawtree & Eddie Hacket (1890)

Luttrellstown Castle Golf Club

Högt rankad parkbana intill det gamla vackra slottet med samma namn. Banan har genomgått en renovering vilket lyft den flera snäpp. Med sina dryga 6700 meter från backtee är den en utmaning för de allra bästa om man väljer det. Dock behöver man inte utmana sig fullt så mycket, det finns fler tees att välja på, dessutom har hålen olika index för herrar respektive damer. Det finns en hel del vatten på banan och dess svåraste del är mellan hål 3 och 7, sen kan du slappna av lite. Vacker och lummig miljö som sig bör på den gröna ön.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6719 6199 5886 5046
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom MacKenzie & Donald Steel

The K-Club Hotel & Resort

The K-Club Hotel & Resort ligger i County Kildare. Här kombineras den gamla tidens elegans med överdådig lyx på ett diskret sätt. Läget direkt på banan och den gamla delen från 1832 av denna fantastiska byggnad gör att man förstår att det är här många kändisar förlägger sin semester. Här kan man stöta på en gammal president, idrottare eller rockstjärna. Maten är fantastisk och rummen underbara. Bara superlativer men det är hotellet värt. Resorten ligger endast 30 minuter från centrala Dublin vilket gör den till ett mycket bra weekendresmål. Landskapet är idylliskt med rikt djurliv och floden Liffey som sträcker sig hela vägen in till Dublin. Alla rum är unika och inredda i en stil som passar ihop med egendom av denna kaliber.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I direkt anslutning till sina två golbanor, bara 30 minuter från Dublin
Rum 140 st. Dusch/bad, TV, telefon, värdeskåp, te & kaffe, WiFi
Rumstyper Superior, Deluxe, Liffey Deluxe, Suites
Faciliteter Restauranger, bar, terrass, trädgård, park, spa med pool, gym, hyrcyklar, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället