Montecastillo Golf

Montecastillo Golf

mer än bara golf

Mitt i sherryns förlovade land, strax utanför Jerez, ligger den klassiska Europatourbanan Montecastillo med boende längs det utmanande 18:e hålet. En vecka här är bland det mest prisvärda som går att hitta, du får bland annat heldagsgreenfee och semi-all-inclusive.

Montecastillo ligger endast 7 km ifrån staden Jerez och mitt i det så kallade Sherry distriktet. Ett besök till någon av Sherrybodegorna får nog anses som ett måste. Visste ni förresten att det heter just Sherry beror på att de engelsmän som var med under framställningen inte kunde uttala Jerez utan gav istället drycken namnet Sherry? Staden har en gammal trevlig stadskärna som bjuder på mysiga restauranger, caféer och shopping. Är man hästintresserad har man nog kommit till paradiset. De Andalusiska hästarna är välkända för sin goda dressyr och ett besök på den kungliga hästdressyrskolan är verkligen en upplevelse.

Bara en dryg halvtimme bort ligger Cadiz på en liten landtunga ut i havet. Det är en av världens äldsta sjöstäder och det finns flera gamla fort bevarade tillsammans med en delar av den gamla stadsmuren. För den badsugne finns det flera fina stränder i Cadiz att spendara några sköna timmar på.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 225 km, Sevilla ca 105 km
Närmsta stad Jerez ca 10 km, Cadiz ca 40 km
Golfbil Obligatorisk fram till 11.00
Heldagsgreenfee Ja
Semi-All-Inclusive Frukost & middag samt dryck från 17.00-23.00

Vad ingår i resan?

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord
Hyrbil 8 dagar
7 nätter, del i dubbelrum
Fri uppgradering till Golf View i mån av plats vid incheckning
Halvpension (frukost och 6 middagar)
4x heldagsgreenfee på Montecastillo GC
Obligatorisk golbil vid start före 11.00
2x 18 håls greenfee på Sherry Golf
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrumstillägg: 3 795 kr

Väder just nu

15.4℃

Montecastillo Golf Club

Banan har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997-2001) och att detta är klassisk mark känns verkligen när man kliver ut på banan. Redan när man står på första tee breder fairway ut sig på ett sagolikt sätt framför ens fötter. Jack Nicklaus har designat detta mästerverk och han anser själv att det är bland det bättre han skapat. Det är svårt att säga emot. Här har många stora spelare slitit sitt hår i motgång och jublat av lycka i framgång. Pierre Fulke hade glädjen att få göra det senare då han år 2000 stod som segrare här. Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e. Det är verkligen vackert med utslagsplatsen på toppen av ett berg med magnifik utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset. När du reser med oss ingår förbokade starttider och obegränsad greenfee!

Golfbil är obligatorisk vid start fram till kl 11.00.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6424 6043 5554 5230
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
HCP-gräns Herrar 28, Damer 36
Bandesign Jack Nicklaus

Barceló Montecastillo Resort

Hotellet ingår i kedjan Barceló och ligger med fantastisk utsikt över den andalusiska slätten och banans avslutande signaturhål. Under 2013 gjordes en rejäl ansiktslyftning och känslan är nu mer ombonad och lite modernare. Känslan på boendet matchar det slottsliknande klubbhuset El Castillo. Hotellets restaurang är vida känd och en välförtjänt middag här efter en trevlig golfdag är en upplevelse i sig. Det finns även en spaavdelning som kan komma väl till pass om man behöver lite återhämtning. Här har många namnkunniga gäster vilat upp sig, inte bara golfare utan även fotbollsspelare av kaliber. Lag som Real Madrid, Manchester United och spanska landslaget har alla avnjutit Montecastillos lyx.

Vill man ha ett rum med balkong får man välja ett Superior Golf View rum (dessa finns även utan balkong) och från den stora terrassen har man den bästa utsikten hotellet kan erbjuda.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför Jerez, söder om Sevilla, alldeles intill golfbanan.
Rum 124 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, WiFi, värdeskåp, te & kaffe, AC, värme.
Rumstyper Superior, Superior Golf View, Deluxe, Junior Suites, Villas
Faciliteter Restaurang, bar, spa, gym, 3 utomhuspooler, tennis, paddle tennis, fotboll, löpning
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället