Montecastillo Golf

Montecastillo Golf

mer än bara golf

Mitt i sherryns förlovade land, strax utanför Jerez, ligger den klassiska Europatourbanan Montecastillo med boende längs det utmanande 18:e hålet. En vecka här är bland det mest prisvärda som går att hitta, du får bland annat heldagsgreenfee på Montecastillo och tillgång till två ytterligare banor.

Montecastillo ligger endast 7 km ifrån staden Jerez och mitt i det så kallade Sherry distriktet. Ett besök till någon av Sherrybodegorna får nog anses som ett måste. Visste ni förresten att det heter just Sherry beror på att de engelsmän som var med under framställningen inte kunde uttala Jerez utan gav istället drycken namnet Sherry? Staden har en gammal trevlig stadskärna som bjuder på mysiga restauranger, caféer och shopping. Är man hästintresserad har man nog kommit till paradiset. De Andalusiska hästarna är välkända för sin goda dressyr och ett besök på den kungliga hästdressyrskolan är verkligen en upplevelse.

Bara en dryg halvtimme bort ligger Cadiz på en liten landtunga ut i havet. Det är en av världens äldsta sjöstäder och det finns flera gamla fort bevarade tillsammans med en delar av den gamla stadsmuren. För den badsugne finns det flera fina stränder i Cadiz att spendara några sköna timmar på.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 225 km, Sevilla ca 105 km, Jerez ca 15km
Närmsta stad Jerez ca 10 km, Cadiz ca 40 km
Golfbil Obligatorisk fram till 11.00 på Montecastillo
Heldagsgreenfee Ingår på Montecastillo

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 9.995:-

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord
Del i hyrbil 8 dagar (2 personer)
7 nätter, del i dubbelrum, Superior
Frukostpension
3x heldagsgreenfee på Montecastillo GC*
1x 18 håls greenfee på Sherry Golf
1x 18 håls greenfee på Costa Ballena Ocean Course
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum: 2 995 kr/vecka
Golfview: 1 390 kr/rum/vecka
Golfview med balkong/terrass: 1 990 kr/rum/vecka
Halvpension: 1 695 kr/vecka
Helpension: 3 295 kr/vecka
All inclusive: 4 795 kr/vecka
Premium All inclusive: 8 495 kr/vecka

*Golfbil: från €40, betalas på plats - obligatoriskt vid start före 11.00 på Montecastillo Golf

Väder just nu

23.6℃

Montecastillo Golf Club

Banan har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997-2001) och det känns fortfarande att det är klassisk mark när man kliver ut på banan.

Redan när man står på första tee breder fairway ut sig på ett sagolikt sätt framför ens fötter. Jack Nicklaus har designat detta mästerverk och han anser själv att det är bland det bättre han skapat. Det är svårt att säga emot. Här har många stora spelare slitit sitt hår i motgång och jublat av lycka i framgång. Pierre Fulke hade glädjen att få göra det senare då han år 2000 stod som segrare här. Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e. Det är verkligen vackert med utslagsplatsen på toppen av ett berg med magnifik utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset. När du reser med oss ingår förbokade starttider och obegränsad greenfee!

Golfbil är obligatorisk vid start fram till kl 11.00.

Här finns också mycket bra och genomtänkta träningsmöjligheter. Alldeles intill första tee ligger drivingrangen med 30 platser, varav 10 under tak. Här kan du testa alla klubbor på den dryga 300 meter långa rangen. Den stora puttinggreenen på 750 m² har 9 olika flaggpositioner att välja på. Lägg därtill ett nytt “short-game-area” med möjlighet att chippa mellan 30-70 meter och naturligtvis finns det även bunkrar att träna i. Här kan upp till 70 personer samsas på totalt 5000 m².

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6424 6043 5554 5230
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunkrar, short-game-area, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
HCP-gräns Herrar 28, Damer 36
Bandesign Jack Nicklaus

Costa Ballena Ocean Course

Detta är en suverän golfanläggning med tre niohålsslingor, en 9-håls korthålsbana och ett av Europas största och bästa träningsområden. Drivingrangen är faktiskt 300 meter lång och 350 meter bred. Fantastiskt i sig och det är ingen slump att exempelvis det danska golflandslaget valt Costa Ballena för sina träningsläger likväl som att anläggningen rekommenderas av Svenska PGA. Du noterar med förtjusning att en av Spaniens största golfprofiler, José-Maria Olazabal, har designat Costa Ballena. Banan kan beskrivas som platt och lättgången men den är ändå spännande med åtskilliga strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder. Några av hålen går parallellt med stranden och är ännu mer utsatta för vindens påverkan. Speciellt gäller hål 12 och 13 där det faktiskt kan vara svårt att koncentrera sig på svingen när stranden och havet ligger så lockande nära. Gemensamt för de tre slingorna, Olivos, Palmeras och Ficus, är parkkaraktären och den nästan alltid perfekta konditionen. Generellt har banan en bred layout vilket kan vara bra för självförtroendet. Utöver detta finns här en korthålsbana som består av nio hål med längder mellan 100 och 180 meter. Korthål, javisst, men kanske läge för en driver i motvinden!

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Seaside
Banfakta Olivos Par 36, 3203 3037 2678 2578
Palmeras Par 36, 3099 2932 2637 2541
Ficus Par 34, 2599 2530 2413 2257
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
Bandesign José-Maria Olazabal

Sherry Golf

Sherry Golf ligger alldeles utanför staden Jerez och ca 20 minuter från Montecastillo. Här möter man först ett härligt klubbhus på hela 1800 kvm i andalusisk stil där uteserveringen blickar mot putting greener och träningsområdet. Bara ett stenkast bort ligger första tee på Sherry Golfs 18 hålsbana som böljar sig fram med knotiga korkekar och utmanande vattenhinder. En dagsutflykt till Sherry golf kan enkelt kombineras med ett besök inne i Jerez gamla stadskärna eller varför inte stanna på någon av bodegorna för att provsmaka den berömda sherryn.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Öppen parkbana
Banfakta Par 72, 6572 6160 5591 4867
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Stirling & Martin (Global Golf Company) (2004)

Barceló Montecastillo Resort

Hotellet ingår i kedjan Barceló och ligger med fantastisk utsikt över den andalusiska slätten och banans avslutande signaturhål. Under 2013 gjordes en rejäl ansiktslyftning och känslan är nu mer ombonad och lite modernare. Känslan på boendet matchar det slottsliknande klubbhuset El Castillo. Hotellets restaurang är vida känd och en välförtjänt middag här efter en trevlig golfdag är en upplevelse i sig. Det finns även en spaavdelning som kan komma väl till pass om man behöver lite återhämtning. Här har många namnkunniga gäster vilat upp sig, inte bara golfare utan även fotbollsspelare av kaliber. Lag som Real Madrid, Manchester United och spanska landslaget har alla avnjutit Montecastillos lyx.

Vill man ha ett rum med balkong får man välja ett Superior Golf View rum (dessa finns även utan balkong) och från den stora terrassen har man den bästa utsikten hotellet kan erbjuda.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför Jerez, söder om Sevilla, alldeles intill golfbanan.
Rum 124 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, WiFi, värdeskåp, te & kaffe, AC, värme.
Rumstyper Superior 25 m²
Superior Golf View 25 m², golf view (tillval balkong)
Deluxe 30 m², sällskapsyta, golf view (tillval balkong)
Junior Suite 35 m², vardagsrum, balkong
Suite, Villa med 1 eller 2 sovrum
Faciliteter Restaurang, bar, spa, gym, 3 utomhuspooler, tennis, paddle tennis, fotboll, löpning
Internet Gratis WiFi

Tillval

Halvpension – utöver frukost ingår middag (utan dryck)

Helpension – utöver frukost ingår lunch och middag (utan dryck)

 

All Inclusive (gäller vid minst 4 nätter)

I detta ingår frukost, lunch och middag med dryck.

Frukosten är en buffé, lunch och middag är buffé eller meny beroende på sägsong. Dryck som ingår är lokala alkoholhaltiga drycker samt läsk, te/kaffe och vatten.

 

Premium All Inclusive (gäller vid minst 7 nätter)

Utöver ovan får man med detta tillägg ett rum med Golf View. Middagar kan väljas från ett större utbud av á la carte menyer. Även utvalda importerade alkoholhaltiga drycker ingår.

För golfare: Greenfee och golfbil samt hyrklubbor (Callaway/Taylormade) ingår liksom daglig tillgång till Spaanläggningen (gäller ej behandlingar) och 1 timme tennis.

Icke golfare: Daglig tillgång till Spaanläggningen inkl en kropps- eller anksiktsbehandling (35 min) och 1 timme tennis

 

AI & Premium AI gäller från 11.00-23.00.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället